Руската икономика сигурно ще влезе в рецесия почти моментално, дори

...
Руската икономика сигурно ще влезе в рецесия почти моментално, дори
Коментари Харесай

Руслан Стефанов: Руската икономика сигурно ще влезе в рецесия почти моментално

Руската стопанска система несъмнено ще влезе в криза съвсем мигновено, даже с тази първа вълна наказания. Това сподели в изявление за БНР Руслан Стефанов, програмен шеф и основен икономист на Центъра за проучване на демокрацията. По думите му това е много съществено начало на глобите с концепцията, че те могат да бъдат нараснали.

Стефанов предвижда " сериозен резултат върху стопанската система на Русия във всички нейни аспекти ". Несъмнено всички чакаха мярката във връзка с изключването на Русия от SWIFT системата, тъй като това демонстрира по-висока подготвеност за наказания спрямо предходни пъти, разяснява Руслан Стефанов в предаването " Преди всички ".

Като друга значима глоба той открои затварянето на въздушното пространство на Европа за цивилен полети от Русия. Според Стефанов е агитация теза на Кремъл, че Русия е готова за глобите. По думите му знак за това са военната ескалация от страна на Русия – привеждането на стратегическите сили в подготвеност, както и извършеният референдум в Беларус, с който страната се отхвърля от статута си на неядрена страна.

" Тези наказания са доста закъснели, само че не са безобидни ", уточни Руслан Стефанов. " Несъмнено ще има закъснение на растежа и на европейската стопанска система. Такъв щеше да има и без налагането на тези наказания ", добави той. " Би било наивно да се счита, че нямаше да има такива резултати, каквито и в този момент чакаме. Санкциите форсират някои процеси ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР