Руската хакерска група KillNet, която в събота започна атака на

...
Руската хакерска група KillNet, която в събота започна атака на
Коментари Харесай

Руската хакерска група Killnet обяви Иван Гешев за своя мишена

Руската хакерска група KillNet, която в събота стартира офанзива на уеб страниците на редица български държавни институции, набеляза като своя лична цел – обвинител №1 Иван Гешев.

Това излиза наяве от изявления в Телеграм канала на хакерската група, написа „ 24 часа “.

Хакерът с прякор KillMilk, апетитен за един от водачите на групата, е разгласил персонално обръщение против основния прокурор на Република България Иван Гешев, излиза наяве още от обявата в Телеграм.

По адрес на българския основен прокурор се насочат и голям брой обиди.

В събота, часове след масираната DDoS офанзива, засегнала уеб страниците на български държавни институции, основният прокурор Иван Гешев заяви пред публицисти в Кюстендил, че офанзивата е дело на съветски хакери, като още тогава стана ясно и местонахождението на един от тях – съветския град Магнитогорск.

В неделя от държавното обвиняване оповестиха, че с помощта на специфичен програмен продукт към този момент са открили точното местоположение и самоличността на един от създателите на хакерската офанзива. От прокуратурата обявиха, че ще насочат и публично искане до съветските управляващи за предаване на причинителя на злонамерената хакерска атака. В понеделник от Софийската градска прокуратура допълниха, че зад огромната DDoS офанзива на български интернет уеб сайтове стоят още към 150 руснаци, чиято идентичност и местоположение е в развой на изясняване.

Няколко часа по-късно от KillNet насочат недвусмислено обръщение против ръководителя на българската прокуратура, с което трансформират Иван Гешев в цел на Русия.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР