Руската фигуристка Камила Валиева беше отстранена от спорта до 2025

...
Руската фигуристка Камила Валиева беше отстранена от спорта до 2025
Коментари Харесай

Руската фигуристка Камила Валиева получи 4 години наказание. Златният олимпийски медал на нейния отбор може да отиде при отбора на САЩ.

Руската фигуристка Камила Валиева беше отстранена от спорта до 2025 година, откакто беше открито, че е направила нарушаване на антидопинговите правила, Арбитражният съд за Sport сподели понеделник. Валиева, която с Руския олимпийски комитет завоюва злато в отборното съревнование на Зимните олимпийски игри през 2022 година в Пекин, ще й бъдат отнети всички награди, които е спечелила от края на 2021 година

Валиева е дала позитивна проба за неразрешено лекарство, триметазидин, само че съдът реши, че тя към момента може да се състезава на Игрите в Пекин, до момента в който те проверяваха, което съгласно тях ще отнеме месеци.

По това време съдът сподели, че са решили да разрешат на Валиева, единствено на 15 години по това време, да се състезават, тъй като е била малолетна и е трябвало да следва правила, разнообразни от възрастен състезател.

финишират първи, само че не им е даден златен орден на подиума.

Съединени американски щати завоюва сребро в събитието и Япония завоюва бронз, според CBS Sports. Сега златният орден може да бъде даден на от...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР