Руската федерация трябва незабавно да изтегли войските си от международно

...
Руската федерация трябва незабавно да изтегли войските си от международно
Коментари Харесай

Лидерите от Г-7 зоват Русия да върне Запорожката АЕЦ на Украйна

" Руската федерация би трябвало неотложно да изтегли войските си от интернационално приетите граници на Украйна и да зачита територията и суверенитета на Украйна “, се споделя още в известието.

Г-7 обявиха, че остават " надълбоко обезпокоени от сериозната опасност ", произлизаща от дейностите на Русия към Запорожката АЕЦ, която е най-голямата в Европа. Войските на Москва окупираха централата през март.

Според водачите на страните в Г-7 дейностите на въоръжените сили на Русия доста покачват риска от нуклеарна повреда или случай и заплашват популацията на Украйна, прилежащите страни и интернационалната общественост. Според известието дейностите на Кремъл в региона подкопава способността на Международната организация за атомна сила да следи сигурността на нуклеарните действия в Украйна.

Обстрелът на украинската атомна електроцентрала Запорожия е нарушил съвсем всичките седем стълба на нуклеарна сигурност и сигурност, сподели генералният шеф на Международната организация за атомна сила Рафаел Мариано Гроси по-рано през днешния ден. Експертите на МААЕ обаче считат, че обстрелът не е предизвикал непосредствена опасност за нуклеарната сигурност въз основа на информация, предоставена от Украйна. Дни наред Украйна и Русия се упрекват взаимно за офанзивите против обекта.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР