Руската федерация изтегли модернизирани кораби на Черноморския флот от Кримския

...
Руската федерация изтегли модернизирани кораби на Черноморския флот от Кримския
Коментари Харесай

Русия е изтеглила най-ценните си кораби на Черноморския флот от Крим в Абхазия и Новоросийск

Руската федерация изтегли осъвременени кораби на Черноморския флот от Кримския полуостров в пристанищата на Абхазия и Новоросийск. Това разгласи в ефира на Radio NV военноморският специалист на изданието Defense Express капитан първи сан в оставка Владимир Заблоцки, предава " Фокус ".

По негови данни руснаците са " освободили " полуострова от най-съвременните си кораби, които са трансферирани в Новоросийск. По-конкретно, става дума за две фрегати, три дребни ракетни кораба от плана " Буян-М ", пет огромни десантни кораба и четири подводници. Според Заблоцки в този момент в Крим има общо 56 кораба, " които повече или по-малко са на вода, имат екипажи, т.е. те са в употреба ", а останалите са в Абхазия в град Очамчира " на котва ".

" Някои от корабите са във Феодосия, това са спомагателни кораби, апропо, в Севастопол са останали до десетина от тях, разнообразни типове ракетни, десантни и спомагателни кораби и плавателни съдове, тъй като няма къде да ги разположат ", означи специалистът.

Той изясни, че " не е елементарно да закотвите транспортен съд на пристан и да го оставите да стои там " - би трябвало да има уместно съоръжение, по-специално зареждане от сушата.

" Ако няма запас, тогава корабът няма да бъде боеспособен, няма да може да излезе в морето, а в Севастопол е рисково, обстрелват го. И по този метод врагът се презастрахова.Т.е. най-ценните кораби са изпратени в Новоросийск, тъй като, както считат, там няма да има удари, а в Севастопол идват най-вече за ремонт. Но и ремонтът е доста опасен, както виждаме ", добави Заблоцки.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР