Руската федерация изпрати публична нотификация за определяне на временна предупредителна

...
Руската федерация изпрати публична нотификация за определяне на временна предупредителна
Коментари Харесай

МО: Определянето на предупредителна зона от Русия в Черно море не е добра практика

Руската федерация изпрати обществена нотификация за установяване на краткотрайна предупредителна зона в Черно море заради осъществяване на военни учения. Зоната включва елементи от изключителната икономическа зона на България. Въпреки че тези дейности не съставляват официално нарушаване на международноправните правила, те не се считат за добра процедура. Това оповестиха от Министерството на защитата за БГНЕС по отношение на прессъобщението на НАТО след вчерашното съвещание на Съвета НАТО - Украйна.

България и съдружниците не престават регулярните действия по засилено наблюдаване в зоната на отговорност на НАТО, в сходство с решенията в границите на Алианса, прибавиха още от МО.

От пресцентъра на НАТО разпространиха прессъобщение, в което съдружниците означават, че новата предупредителна зона на Русия в Черно море, в границите на изключителната икономическа зона на България, е основала нови опасности за неверни калкулации и ескалация, както и съществени спънки за свободата на корабоплаването, съобщи БГНЕС.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР