Руската федерация и България проявяват интерес за развитие на проекта

...
Руската федерация и България проявяват интерес за развитие на проекта
Коментари Харесай

Ново 20: България имала „интерес” към Турски поток, но нищо не е договорено

Руската федерация и България демонстрират интерес за развиване на плана „ Турски поток” през българска територия, само че на договарянията сред Владимир Путин и Бойко Борисов не са достигнати съответни договорености. Това сподели пред публицисти представителят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

По-рано през днешния ден министър председателят Борисов съобщи, че Русия и Турция „ нямат нищо против” отклонение на тръбата към нашата страна за следващ пренос към други страни от района. По думите му „ Турски поток” твърдо влиза у нас. Коментарите на самия Путин по време на конференцията също бяха в тази посока.
След срещата „ Борисов – Путин ”: Русия и Турция ни пускат " Поток " Москва е подготвена да взе участие и в АЕЦ "Белене " при пазарни условия
„ Не, не са се договорили. Не е била и задачата да се договорят, не е имало опция за договаряния сред президента и министър-председателя, с цел да се договорят за това. България демонстрира интерес”, изясни Песков.

" Интерфакс " цитира и различен негов коментар - че въпреки всичко е допустимо тръба от " Турски поток " да стигне непосредствено до българското крайбрежие. Този вид беше изрично отритнат по-рано през днешния ден от Борисов.

По думите му все още няма по какъв начин отклонението да се осъществя, тъй като няма гаранции от страна на Европейската комисия и България, „ с оглед предходния опит” (с „ Южен поток” – б.р.).

„ У тях (българите – б.р.) има предпочитание да получат отклоняване, само че въпросът е от кое място, през какви граници”, съобщи Песков и уточни, че е комплицирано да се преправя план, който сега се осъществя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР