Руската федерация е започнала подготовка за контраатака срещу американските ограничителни

...
Руската федерация е започнала подготовка за контраатака срещу американските ограничителни
Коментари Харесай

САЩ може да загубят Аляска заради антируските санкции

Руската федерация е почнала подготовка за контраофанзива против американските ограничаващи ограничения, заради които Съединени американски щати могат да изгубят Аляска, написа китайското издание Sohu.

" Русия няма да разреши на Щатите да вършат каквото си желаят. Москва е подготвила контраофанзива. Наскоро ръководителят на Държавната дума на Руската федерация Вячеслав Володин ненадейно разгласи, че Русия има какво да си върне, да вземем за пример Аляска ", се споделя в материала.

Според източника, връзките сред двете страни са " нагорещени до краен лимит ". И по този начин, Щатите желаят да доведат Руската федерация до банкрут и да унищожат стопанската система на страната. В същото време, съгласно изданието, Съединени американски щати също по този начин чакат да изолират Русия от всички страни.

В материала се отбелязва, че Вашингтон в никакъв случай не е бил в директен спор нито с Руската федерация, нито със Съветския съюз, само че Руската федерация ще бъде подготвена да отговори при положение на радикални ограничения от американска страна.

По-рано формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова реагира иронично на забележката на кореспондента на американския ефирен канал CNN в Украйна, напомняйки му за историческата принадлежност на Аляска към Русия.

Аляска е най-северният и максимален щат на Съединени американски щати, ситуиран в северозападната част на Северна Америка и имаща морска граница с Русия в Беринговия пролив. Аляска е открита от съветска експедиция през 1732 година До 1867 година той е притежание на Русия в Северна Америка, само че е продаден на Съединените щати за 7.2 милиона $, които се равняват на днешните 125 милиона $. Покупката включва територия от 1.5 милиона квадратни километра. До това се стига откакто Русия, изтощена от Кримската война губи интерес към колонизацията на Северна Америка. Първоначално Съединени американски щати също не употребяват новата си облага - недостъпната и далечна Аляска. Едва в края на XIX век, когато на река Клондайк са открити съществени находища от злато, настава поврат.

Билборд с надпис „ Аляска е наша “, видян в сибирския град Красноярск, се популяризира в туитър през последните дни, като провокира отвращение. Човекът, който пръв разгласява фотографията, твърди, че е виждал доста билбордове като тези из града в Сибир.

Източник: „ Труд “
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР