Руската федерация е изключена от Изпълнителния съвет на Агенцията на

...
Руската федерация е изключена от Изпълнителния съвет на Агенцията на
Коментари Харесай

Русия е вън от Изпълнителния съвет на ЮНЕСКО - за първи път в историята

Руската федерация е изключена от Изпълнителния съвет на Агенцията на Организация на обединените нации по въпросите на образованието, науката и културата - ЮНЕСКО. Това се случва за първи път в историята, заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски в обществената мрежа Х.

" За първи път в историята Русия беше изключена от Изпълнителния съвет на ЮНЕСКО. Епохата на съветското въздействие завърши и с право: съветските терористи нямат място отпред на значими интернационалните организации. Международната роля на Русия единствено ще продължи да отслабва. " – написа Зеленски.

По-рано Украйна неведнъж отправяше апели към ЮНЕСКО да изключи Русия от Изпълнителния съвет, припомня Униан.
Русия загуби позициите си и в други интернационалните институции.
На 10 ноември беше обявено, че за първи път не е определен неин представител в състава на Международния съд на Организация на обединените нации – бяха определени представители на Австралия, Мексико, ЮАР, Румъния и Съединени американски щати.

Освен това Украйна упорства Русия да бъде изключена от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Превод Faktor.bg

For the first time in history, Russia has been ousted from the UNESCO Executive Board. The era of Russian influence is over, and rightly so: Russian terrorists have no place at the head of significant international bodies. Russia’s international role will only continue to weaken.
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa)
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР