Руската федерация арестува Игор Стрелков на 21 юли, този месец.

...
Руската федерация арестува Игор Стрелков на 21 юли, този месец.
Коментари Харесай

Игор Стрелков се хвали, че е натиснал спусъка на войната, а сега се озова в руски затвор

Руската федерация арестува Игор Стрелков на 21 юли, този месец. Същият е упрекнат във военни закононарушения, въпреки и преди този момент да е бил един от по този начин наречените борци в провъзгласената Донецка Народна република. Гиркин, както е прочут в обществените мрежи, разполага със сериозен опит във ФСБ и от началото на войната в Украйна се е трансформирал в един от най-големите критици на Путин, въпреки и да поддържа концепцията за военни дейности.

Повдигнато е обвиняване за публичен екстремизъм в интернет. Обвинението идва по искане на някогашния народен представител Дмитри Петровски, който също е ходил да се бори на фронта, най-малко по неговите думи и се счита за граждански доброволец. Не е мъчно да се ревизира и възхода на Гиркин, той самият стартира кариерата си като офицер във ФСБ, а по-късно и като пълководец на прокси партизанско про-руско придвижване. Последното му безчинство е обвързано с тежки рецензии към Кремъл и е разумно, че няма да остане без санкции.

Гиркин става прочут с това, че се дефинира като индивидът, който натиска спусъка на войната през 2014 година Игор има сериозен опит във военните дейности и на първо място ще го видим като един от по-сериозните ветерани в Югославската война, както и в Чеченските войни. През 2014 година неговата звезда изгрява, тъй като е един от командирите, виновни за завладяването на административни здания в някои от огромните градове в Източна Украйна. От май до август 2014 година той работи като министър на защитата в Донецк.

Ситуацията става малко по-критична, когато стартира да губи територии и най-после избира да напусне. След този случай, Гиркин не е издирван за втора задача или за интензивност на фронта. Връща се назад в Русия и се занимава с подкрепяне на ветерани от Донбас, а по-късно основава канали в интернет, където от време на време даже приказва с опозиционни водачи и продължава да подлага на критика Путин.

По думите на Гиркин, той е изпаднал в недружелюбност, когато го принуждават да напусне Донбас и по-късно да отстъпи поста си на Владислав Сурков. През 2013 година същият е назначен за един от специалистите в екипа, който поучава Путин по въпросите за Украйна, въпреки и да се твърди, че Владислав има и други по-специални качества. След като Русия анексира Крим през 2013 година и предизвика война, Сурков стартира да следи и подпомога по този начин наречените национални републики.

Кремъл продължава да има вяра, че е допустимо за двете нови придобивки да се трансфорат в център на съветско въздействие в Украйна и Сурков е претрупан с тази задача. През 2020 година е уволнен, откакто явно не води допустимо най-хубавата си политика. Новият претендент на поста е изискал няколко пъти да приключи войната, само че на финала се проваля. Гиркин обаче има други проблеми, твърди се, че е бил изведен от ФСБ, тъй като в Донбас се е трансформирал в неконтролируем детайл.

Проблемите стартират и сега, когато към този момент има открита и нападателна рецензия. Стига се до там, че прокуденият офицер даже твърди, че е един от участниците, които смъкват пътнически аероплан над Донбас. Нидерландският съд осъжда Гиркин и още двама с доживотна присъда. Съдът афишира Стрелков за военнопрестъпник. Полетът на въпросния MH17 е бил ориентиран към Куала Лумпур на 16 юни 2014 година и всичките 298 души на борда умират.

В хода на следствието, специалистите установявт, че самолета е бил свален от Противовъздушна отбрана система, принадлежаща на 53-та съветска ракетна бригада, основана в Курск. Същата система е закарана в Донецк тъкмо в нощта, преди да бъде свален самолета и по-късно е върната назад в Русия. Гиркин е повода за този бърз трансфер и следват по-сериозни договаряния с Москва, въпреки и Русия постоянно да отхвърля, че има нещо общо с този полет. Изследователи по случая считат, че Путин персонално е разрешил преместването на системата.

Нито един от обвинените, по разумни аргументи, не е бил в съда, а опечелените не престават да имат вяра, че няма да има нито едно повдигнато закононарушение по случая. Русия е известна с това, че не екстрадира своите жители.

На делото си през 2019 година Гиркин ще бъде безапелационен, че самолетът не е свалян от неговите елементи. След оповестяването на края на делото, тй приказва пред радио „ Govorit Moskva “ и повтаря, че това дело не е било легално, откакто е било ориентирано към враговете на новия международен ред. По това време, това е ролята, която въпросният е приел, смятайки себе си за същински воин и създател на новия международен ред.

С началото на войната, Игор е един от постоянните коментатори в курса на войната и постоянно подлага на критика Путин и останалите военни и политически водачи. Игор не един път е казвал, че Украйна няма право да съществува, само че на този стадий виждаме, че освен се бори за това право, само че даже и се любува на съществени триумфи. Критиките не престават, когато Игор прави още един опит да се включи в съветската войска през октомври 2022 година Някои съветски блогъри настояват, че е отпътувал за фронта, а украинското разузнаване предлага 100 хиляди $ за залавянето му. В началото на декември, Гиркин самичък декларира, че ще се върне назад в Москва, само че признава, че е бил в окупиран Донецк.

В Москва въобще не скучае и основава по този начин наречения клуб на ядосаните патриоти, официална асоциация, която се надява да се трансформира в политическо придвижване. Неговата кариера боксува още от 201 година Директорът на клуба – Павел Губарев е задържан малко след Гиркин. Въпреки продължителните призови за заличаването на Украйна, всички членове споделят мнението на техния създател – съветската войска е унизена и всички неточности са направени точно от Путин. Най-голямата болежка и камък, хвърлен по Путин, е изявлението, че страната няма да издържи със същия човек още 6 години. Различни осведомителни източници и проверяващи публицисти откриват, че Путин е почнал тежка чистка, откакто Пригожин прави неочакван ход и потегля към Москва.

Те считат, че хора като Гиркин са опасност и доста бързо могат да поведат вълната на недоволството, с което да сложат завършек на позорния режим, който върна Русия повече от 100 години обратно.

Кремъл, най-малко публично, твърди, че Гиркин не е чак толкоз прочут измежду руснаците, само че имайки поради обстоятелството, че и Пригожин не беше толкоз трогателен, изненадите дебнат зад всеки ъгъл. По думите на други близки фрагменти от Кремъл, Игор е бил разумно упрекнат, откакто всички негови дейности ясно показват какво се случва и какво тъкмо се прави. Мнозина имат вяра, че същият човек не съставлява опасност, само че очевидно към този момент няма доста място за опасности.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР