Руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) разби клетка на терористичната

...
Руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) разби клетка на терористичната
Коментари Харесай

Безпощадни! Руските служби разбиха терористична клетка на ИД, главатарят ѝ се взриви

Руската Федерална работа за сигурност (ФСБ) разруши клетка на терористичната организация " Ислямска страна ", възнамерявала атентати с експлозиви и огнестрелни оръжия в Ростовска област по инструкции на емисари в Сирия. Това заяви пресцентърът на ведомството.

В момента на акцията водачът на клетката се е самовзривил; други трима терористи са арестувани, показва ФСС. Антитерористите са иззели от арестуваните автомат АК-74, муниции, ръчни гранати, указания за изработка на взривни устройства, пропагандни материали на електронни носители и средства за взаимозависимост.



" Федералната работа за сигурност на Русия разкри и прекъсна активността на законспирирана клетка на поддръжници на интернационалната терористична организация " Ислямска страна ", които по инструкции на своите емисари, намиращи се в Сирия, са възнамерявали осъществяването на резонансни терористични актове на територията на Ростовска област ", се споделя в известие на локалните управляващи.



Уточнява се, че терористите са възнамерявали да извършат терористични актове " с използването на огнестрелно оръжие и самоделни взривни устройства ". Задържани са трима членове на клетка на ИДИЛ. Иззето е оръжие, подготвени самоделни взривни устройства, средства за връзка, материали, пропагандиращи идеологията на ИДИЛ.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР