Турист от България е открит мъртъв в планината Йезерца в

...
Турист от България е открит мъртъв в планината Йезерца в
Коментари Харесай

Турист от България е открит мъртъв в планината Йезерца в Албания

Турист от България е открит мъртъв в планината Йезерца в Албания. Първоначално е разгласен за липсващ, а след няколко часа търсене е открит мъртъв.

След приемане на известието неотложно са ангажирани всички оперативни структури на Гражданска отбрана на локално и централно равнище.

Излетял е хеликоптер „ Кугър “ на Въоръжените сили с медицинския екип и групата за търсене и избавяне в планината. Започнало е въздушно търсене за следи от изчезналия. В същото време планинският екип за търсене и избавяне е оставен покрай мястото, с цел да продължи издирването от земята.

Турист от България е открит мъртъв в планината Йезерца в Албания 12.06.24 14:52 Кузман Илиев пред SafeNews: Гледаме „ свирен мач “ 12.06.24 14:49 Нови разкрития за „ прегрешенията “ на съоснователя на „ Величие “ Ивелин Михайлов! 12.06.24 14:23 Кметът на София Васил Терзиев разгласи значими вести за градския превоз в столицата 12.06.24 14:17 Хербаренол – ключът към съвършената физическа форма и идеалното здраве 12.06.24 13:55

Интензивните старания и съгласуваност на структурите са траяли няколко часа, до момента в който се откри трупът на изчезналия.

Националната организация „ Гражданска отбрана “ на Албания прикани за нараснало внимание в рисковите региони. В рискови региони, а в доста случаи и неотъпкани, е значимо туристите да бъдат деликатни и да следват инструкциите, дадени от профилираните водачи. Тяхната сигурност и сигурността на другите зависи от спазването на тези значими указания и информация за тези спортни действия.

Република Албания (на албански: Republika e Shqipërisë, изговаря се Републѝка е Шкипърѝсъ, къса форма Алба̀ния (на албански: Shqipëria, изговаря се Шкипърѝя) е страна в Южна Европа.

Границите на Албания са с Черна гора на север, Косово на североизток, Северна Македония на изток и Гърция на юг. Има изход на Адриатическо море на запад и на Йонийско море на югозапад. Площта ѝ е 29 176 km², от които 27 805 km² суша и 1371 km² водна повърхност.

Турист от България е открит мъртъв в планината Йезерца в Албания

Площта на Албания е 28 750 km², с 362 km брегова линия на Йонийско и Адриатическо море, 282 km граница с Гърция на юг и общо 438 km граници със Северна Македония на изток, Косово на североизток и Черна гора на северозапад. Около 70% от територията на страната е заета от планини и хълмове, а близо 20% е крайбрежна низина.

Албанските Алпи или Проклетия са част от Динарите и на доста места са труднодостъпни или напълно непристъпни. Реките на север образуват дълбоки долини, които съставляват в допълнение естествено затруднение. В Централна Албания е ситуиран хребетът Черменика, който не се отличава с изключително високи възвишения – най-вече сред 305 и 915 m н.в. Планините в този централен район са основно от варовик и пясъчник, и седят върху разлом с нараснал земетръсен риск. Източно от Черменика се намира най-високата планина в страната, Кораб, чийто връх Голям Кораб се издига на 2764 m н.в.Това са най-недостъпните региони на целия Балкански полуостров. Най-ниски са хълмовете и възвишенията в южна Албания, където речните долини са необятни, а изискванията за земеделие са положителни

Източник: SotNews /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР