Руската Дума в скоро време ще разгледа законодателна инициатива, легализираща

...
Руската Дума в скоро време ще разгледа законодателна инициатива, легализираща
Коментари Харесай

В Русия узаконяват дуелите

Руската Дума в скоро време ще прегледа законодателна самодейност, легализираща и регламентираща провеждането на дуели в страната, предават организациите. Автор на нормативния документ е депутатът от либералдемократическата партия Сергей Иванов, осведоми РИА Новости, цитира "Монитор ". Народният фаворит към този момент е внесъл в деловодството на долната камара на Народното събрание план на Кодекс на дуелите.

„ В последно време се появи наклонност от страна на държавни и общински чиновници да приканват на двубой жители, изразяващи гледни точки, разнообразни от формалните “, аргументира се депутатът в обяснителните си мемоари към нормативния акт.

Целта на проектодокумента е да „ формулира и систематизира аргументите за приканване на двубой и реда на неговото осъществяване “.

Според кодекса, да вземем за пример, въоръжен дуел ще може да се организира единствено сред равни противници.

Друг пункт задължава държавните и общински чиновници да отклоняват апелите за двубой, отправени им от жители, давайки им право първо да потърсят правата си в съда, добавя РИА Новости. „ Дуел сред жители е вероятен, само че съставлява особеност “, се споделя още в плана на кодекс.

Инициативата на депутата Иванов идва два дни откакто началникът не новосъздадената съветска Национална армия Виктор Золотов в свое видео послание прикани опозиционера Алексей Навални на двубой и даде обещание да направи от него „ сочна котлета “. Повод за отправената закана стана следствие на Фонда за битка с корупцията на Навални, в което се твърди, че продуктите за армията се купуват по повишени цени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР