Руската държавна корпорация за ядрена енергетика Росатом, придоби през една

...
Руската държавна корпорация за ядрена енергетика Росатом, придоби през една
Коментари Харесай

„Росатом“ придоби 49% от акциите на корейска компания за литиево-йонни батерии

Руската държавна корпорация за нуклеарна енергетика " Росатом ", закупи през една от дъщерните си компании - РЕНЕРА 49% от акциите на южнокорейската Enertech International Inc., която създава електроди, литиево-йонни акумулаторни акумулатори и системи за запазване на сила с друга мощ.

Споразумението включва основаване до 2030 година на произвеждане на литиево-йонни акумулатори и системи за предпазване на сила в Русия с мощ не по-малко от 2 гигаватчаса. Планира се първите модели да бъдат пуснати през 2025 година. Те ще бъдат употребявани в електрически автомобили, електробуси и профилирана техника.

Търсенето на системи за предпазване на сила пораства и в електроенергетиката. Литиево-йонните батерии оказват помощ за трансформирането на енергийния бранш. Те са с висока степен на успеваемост, тъй като осигуряват непрекъснато енергоснабдяване и рационално потребление на електрическата енергия, като позволяват да се съхранява сила, която може да бъде отдавана при недостиг. В съпоставяне с оловно-киселинните акумулаторни акумулатори, литиево-йонните системи разрешават няколко пъти по-бързо да се съхранява и да се отдава сила, броят на циклите на работа са три пъти по-дълги, те са компактни и не изискват обслужване. По прогнози на Bloomberg годишното търсене на литиево-йонни акумулатори в околните 10 години ще нарасне 10 пъти и през 2031 година ще бъде над 2 тераватчаса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР