Руската държавна информационна агенция РИА съобщава, че той е заменил

...
Руската държавна информационна агенция РИА съобщава, че той е заменил
Коментари Харесай

Русия смени командващия военноморските сили

Руската държавна осведомителна организация РИА оповестява, че той е заменил на поста адмирал Николай Евменов. Официалното показване на новия главнокомандващ съветските Военноморски сили е станало на гала в Кронщат в Деня на подводничаря. Самият Моисеев е служил 29 години като подводничар на атомна подводница.

Назначението идва откакто съветският министър на защитата Сергей Шойгу подреди на Черноморския флот да ускори отбраната на оборудванията си и да организира постоянни тренировки за това по какъв начин да отблъсне офанзиви против своите кораби. Шойгу посети командния център на флота в неделя, откакто черноморският флот на Русия беше подложен на чести офанзиви от украинските сили.

Рокадата бе предизвестена преди десетина дни, откакто съветски медии оповестиха, че досегашният адмирал Николай Евменов е освободен от поста. Тогава представителят на президента Дмитрий Песков отхвърли да разяснява тази информация, базирайки се на секретност.

Моисеев командваше Северния флот от 3 май 2019 година и пое този пост от Евменов, който в същия ден бе назначен за главнокомандващ на Военноморски сили.

Сегашната оставката на Евменов идва след поредност от загуби за Черноморския флот на Русия. Според английското разузнаване той е бил отхвърлен от поста си, откакто Москва е изгубила няколко кораба вследствие на украински офанзиви с дронове.  От началото на войната в Украйна Русия загуби общо над 20 кораба, в това число една подводница, десантни кораби и флагманския крайцер " Москва ", дружно с неговия екипаж.

Вероятно първата задача на Моисеев като шеф на ВМФ на Русия ще бъде да стабилизира обстановката със сигурността в Черно море и да реализира промени, които би трябвало да доведат до възстановяване на боеспособността на Черноморския флот на Руската федерация в района, показват от английското разузнаване и означават, че преди предходната си работа като пълководец на Северния флот на Руската федерация Моисеев е бил професионален подводничар. Освен това през 2018-2019 година той е оглавявал Черноморския флот на Руската федерация.

Кой е новият командващ на съветските Военноморски сили

Александър Моисеев е роден на 16 април 1962 година в Калининград. Той приключва кино лицей в района и е свикан в руската войска през 1981 година Учи във Военноморския институт по радиоелектроника " Александър Попов " в Санкт Петербург, който приключва през 1987 година Завършва офицерския курс на съветския флот през 1995 година

През 2003 година получава отличие от Военноморската академия " Кузнецов " в Санкт Петербург, а през 2011 година приключва военната академия на Генералния щаб.

В продължение на повече от 29 години служи на атомни подводници .

През 2011 година е разгласен за Герой на Русия " за тестванията на най-новите оръжия " и сполучливите ракетни пускове, които бяха извършени под негово управление.

През 2018 година е назначен за командващ Черноморския флот.

През 2019 година става командващ Северния флот , откакто дотогавашният му пълководец Евменов е назначен за командващ Военноморски сили на Русия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР