Руската Държавна дума одобри на първо четене законопроект за административни

...
Руската Държавна дума одобри на първо четене законопроект за административни
Коментари Харесай

До 15 милиона рубли глоба за отказ да се свали забранена информация от сайтове в Русия

Руската Държавна дума утвърди на първо четене законопроект за административни санкции до 15 милиона рубли, които може да се постановат на притежатели на уеб сайтове за отвод да отстраняват неразрешена информация, в това число детска порнография и екстремистки материали, заяви Българска телеграфна агенция.

Съгласно нормативния акт притежател на уебсайт, който не отстрани данни, когато е длъжен от закона, предстои на санкция в следния размер: за физически лица - от 50 000 до 100 000 рубли, за длъжностни лица - от 200 000 до 400 000 лица, за юридически лица - от 800 000 до 4 000 000 рубли.

Аналогични ограничения са планувани и за провайдърите на хостинга. При наново нарушаване минималният и оптималният размер на санкцията за физически лица нарастват двойно, за длъжностните лица тя доближава от половин милион до 800 000 рубли, а за юридическите лица - от4 до 8 милиона рубли.

За отвод за унищожаване на информация, съдържаща апели към екстремизъм, детска порнография или информация за методите и методите на създаване, подготвяне и потребление на опиати, санкциите за физически лица са от 100 до 200 хиляди рубли, за длъжностни лица - от 400 хиляди до 800 хиляди рубли, за юридически лица - от 3 милиона до 8 милиона рубли.

За повторни отводи физическите лица ще бъдат наказвани с санкции от 200 хиляди до 500 хиляди рубли, длъжностните лица - от 800 хиляди до 1 милион рубли, а юридическите лица - от 8 милиона до 15 милиона рубли.

Авторите на самодейността акцентират, че законодателството към този момент задължава провайдърите на хостинг и притежателите на уеб сайтове да отстраняват неразрешено наличие, само че не се планува никаква отговорност за несъблюдение на такива нареждания. Те показват, че по данни на Роскомнадзор до април тази година са регистрирани към 20 000 случая, при които не е било отстранено неразрешено наличие, в това число детска порнография, апели към екстремизъм и указания за произвеждане на опиати.

Законопроектът беше импортиран на 16 юли от ръководителя на комисията към долната камара на съветския парламент за осведомителната политика и технологиите Александър Хинщейн и неговия първи заместител Сергей Боярски. И двамата са представители на прокремълската партия "Единна Русия "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР