Руската Държавна дума нареди на своята комисия по външни работи

...
Руската Държавна дума нареди на своята комисия по външни работи
Коментари Харесай

Руската Държавна дума следи ситуацията в Сърбия, готова да реагира, ако се наложи

Руската Държавна дума подреди на своята комисия по външни работи деликатно да следи обстановката в Сърбия, чиято войска е сложена в бойна подготвеност поради изострянето на ситуацията в Косово, заяви ТАСС.

В Сърбия внезапно се изостри политическата конюнктура, президентът приведе въоръжените сили в цялостна подготвеност, съобщи през днешния ден на пленарно съвещание водачът на Либерално-демократическата партия на Русия на Владимир Жириновски, предава Българска телеграфна агенция. В Северно Косово бойци нахлуха в села, където живеят сърби, има арести, строят се барикади, означи той. Може би би трябвало да наредим на нашата комисия по-внимателно да се отнесе към обстановката, може би даже да отидат в Белград на съвещания с членове на комисията по интернационалните въпроси на Скупщината, предложи Жириновски.

Водещият съвещанието Иван Мелников сподели да се подреди на комисията по интернационалните въпроси на Държавната дума деликатно да следи развиването на обстановката и, в случай че е належащо, да предложи съответна реакция.

Тази заран в Северно Косово нахлуха косовски специфични елементи. По време на почналите престрелки леко бяха ранени двама сърби. Както заяви президентът на Сърбия Александър Вучич, полицията на Косово е задържала 23-ма души. Сред задържаните е жителят на Русия, помощник на задачата ЮНМИК, Михаил Краснощенков, отбелязва ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР