Руската бойна авиация поднови въздушните удари по сирийската провинция Идлиб.

...
Руската бойна авиация поднови въздушните удари по сирийската провинция Идлиб.
Коментари Харесай

Проф.Чуков: 800 000 бежанци може да тръгнат към Турция след ударите в Идлиб

Руската бойна авиация възобнови въздушните удари по сирийската провинция Идлиб. Изтребители направиха 30 набези против 16 зони в западната част на провинцията през вчерашния ден. Нападенията заплашват живота на 2 900 000 цивилни в Идлиб. Ситуацията в размирната зона и има ли заплаха от нова бежанска вълна - тематиката в студиото на " Сутрешен блок " по Българска национална телевизия разяснява арабистът проф. Владимир Чуков.

" Около 3-4 месеца Сирия по-скоро отсъстваше от дневния ред на международните медии, получи се мъртвило и в този момент като че ли има капацитет още веднъж да стане тематика номер едно. В петък ще бъде призован Съветът за сигурност на Организация на обединените нации по искане на Съединени американски щати, което може би слага сирийската тематика на един нов фундамент ", разяснява проф. Чуков.

По думите му, най-неприятното от новите удари в Идлиб е, че има действителна заплаха за сигурността на цивилните и това би трябвало да бъде предотвратено, тъй като в противоположен случай ще има филантропична злополука и вълна от към 800 000 нови бежанци.

Турция е пред доста съществено тестване, тъй като тези 800 000 индивида най-вероятно ще се опитат да влязат на нейна територия, добави проф. Чуков.

Провинция Идлиб е в ръцете на терористична организация - фронтът " Нусра ". Очевидно, че в този момент е пристигнал ред на техния бастион, където се намира най-големият контролно-пропусквателен пункт сред Турция и Сирия, добави арабистът.

Русия е тази, която натиска, бомбардирайки форнта " Нусра " безусловно всеки ден. Позицията на Съединени американски щати беше декларирана от президента Тръмп, както и от други американски представители, които подчертаха, че би трябвало да бъде избегната нова дипломатическа рецесия, сподели в умозаключение проф. Чуков.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР