Руската авиация в Сирия е нанесла в четвъртък удар по

...
Руската авиация в Сирия е нанесла в четвъртък удар по
Коментари Харесай

Русия ударила джихадистите в Сирия

Руската авиация в Сирия е нанесла в четвъртък удар по базата на терористите в провинция Идлиб. Това съобщи в петък контраадмирал Вадим Кулит, заместник-началник на Центъра за помиряване на воюващите страни (ЦПВС), представен от " Интерфакс ".

" На 29 февруари съветските въздушно-космически сили нападнаха базата на терористите в региона на село Касих, провинция Идлиб. В резултат на това бойците претърпяха забележителна загуба на жива мощ и материални вреди ", сподели Кулит на брифинг.

Според него, през последните 24 часа в зоната за деескалация на Идлиб са регистрирани четири офанзиви против позиции на сирийските държавни войски от терористичната формация " Джабхат ан Нусра " (забранена в Руската федерация) в провинция Идлиб.

Кулит също сподели, че авиацията на ръководената от Съединени американски щати коалиция е направила " три случая на нарушаване на протоколите за деконфликт от 9 декември 2019 година, свързани с полети на безпилотни летателни апарати, които не са били съгласувани с съветската страна ".
 Нови нарушавания на Съединени американски щати видя Русия в Сирия
Нови нарушавания на Съединени американски щати видя Русия в Сирия

Това се случва за следващ път през последните месеци

Освен това, по негова информация, денем са регистрирани пет нарушавания на сирийското въздушно пространство от две двойки щурмови самолети A-10 Thunderbolt и един многоцелеви безпилотен летателен уред MQ-1C на обединението.

" С сходни дейности обединението продължава да основава рискови предпоставки за авиационни произшествия и катастрофи, а също по този начин утежнява обстановката в сирийското въздушно пространство ", акцентира Кулит.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР