Руската армия съсредоточава на Бахмутското направление жива сила в размер

...
Руската армия съсредоточава на Бахмутското направление жива сила в размер
Коментари Харесай

ВСУ: Русия съсредоточава около Бахмут армия от 50 000 войници, стотици танкове и бойни машини

Руската войска концентрира на Бахмутското направление жива мощ в размер на към 50 хиляди души и стотици единици бронирана техника. Това съобщи в коментар за организация " Украински национални вести - УНН " Сергей Черевати, представител на Източната група на ВСУ. 

„ Противникът е подготвил много мощна формация, към 50 000 души. Освен това там са съсредоточени повече от 300 танка, над 900 разнообразни бойни машини от разнообразни видове, повече от 30 артилерийски системи и към 130-140 ракетни залпови системи. С други думи, всичко това ни удря по едно и също време “, сподели представителят.

 

По думите му, с цел да запазят военния си авторитет и да не правят отстъпка завладения по-рано Бахмут окупаторите са изпратили там най-хубавите си бойни елементи.

„ Това са на първо място въздушно-десантни подразделения, мотострелкови подразделения, подразделения на бойния армейски запас и териториални войски, както и други частни компании от вида „ ветерани “ или „ патриоти “, добави Черевати.

 

Въпреки това ВСУ  не престават да нанасят удари по окупаторите. По предварителни данни броят на убитите на Бахмутското направление бойци на " Вагнер " е над 20 000 души. Сега вагнеровци измежду състава на силите към Бахмут няма.

 

На бойното поле няма и чеченци от батальона на Рамзан Кадиров " Ахмат ", защото съгласно Череватий през цялата война те са се посочили повече като жандармерийски или полицейски елементи, някъде във втория или третия ешелон, където могат да прочистят популацията, доколкото е допустимо.

 

След неуспешния метеж в Руската федерация чеченският водач Рамзан Кадиров се нарежда като боен водач, подготвен да влезе в борба на страната на Владимир Путин. Но за разлика от ЧВК „ Вагнер “, която Москва в този момент се пробва да разпусне, чеченските специфични елементи са спечелили репутацията на „ TikTok бойци “, които са по-загрижени за появяването си в обществените мрежи, в сравнение с за триумфа на бойното поле, отбелязва Financial Times.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР