Руската армия съобщи, че е подновила ударите си по завода

...
Руската армия съобщи, че е подновила ударите си по завода
Коментари Харесай

Руската армия призна, че е подновила ударите по завода “Азовстал“ в Мариупол

Руската войска заяви, че е възобновила ударите си по завода " Азовстал " в пристанищния град Мариупол, съобщи Асошиейтед прес.

Говорителят на съветското министерство на защитата Вадим Астафиев сподели през днешния ден, че украинските бойци, укрепили се в завода, " излизат от бункерите, заемат огневи позиции на територията и в пространствата на завода ". Говорителят добави, че съветските сили дружно със силите на сепаратистите от самопровъзгласилата се Донецка национална република употребяват " артилерия и бойна авиация, с цел да унищожат тези огневи точки ".

„ Бяхме обстрелвани цяла нощ, две дами бяха убити и в този момент е в ход взлом на " Азовстал “, сподели от своя страна Святослав Паламар, заместник-командир на полка „ Азов “, представен от Франс прес. Той прикани украинския президент Володимир Зеленски към „ решителни дейности, тъй като обстановката е доста комплицирана “.

Металургичният цех е последният бастион на украинската опозиция в град Мариупол, който като цяло е под контрола на съветските сили. Повече от 100 цивилни, в това число дребни деца, бяха евакуирани от завода със съдействието на Организация на обединените нации и Червения кръст. По-рано през днешния ден кметът на Мариупол Вадим Бойченко, който е напуснал града, сподели, че още повече от 200 цивилни остават блокирани в завода " Азовстал " след контрактуваната от Организация на обединените нации евакуация в неделя и през вчерашния ден, съобщи Ройтерс.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР