Руската армия обстрелва с артилерия районите по десния бряг на

...
Руската армия обстрелва с артилерия районите по десния бряг на
Коментари Харесай

Руската армия обстрелва десния бряг на Днепър, докато тече евакуация около Нова Каховка

Руската войска обстрелва с артилерия регионите по десния бряг на Днепър, където тече всеобща евакуация на локалните поданици поради наводнението от Каховския яз, заяви украинският вътрешен министър Игор Клименко.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10676
Висшият украински боен увери, че взривяването на бента няма да попречи на контраофанзивата за освобождение на окупираните територии.

Както през вчерашния ден, по този начин и през днешния ден, съветските публични лица са доста по-словоохотливи за хода на бойните дейности. Министърът на защитата Сергей Шойгу разгласи, че войските му отбиват за трети следващ ден украинските офанзиви, които се развиват на 7 разнообразни посоки в Донбас, съобщи БНР.

Шойгу приказва през днешния ден за съветските загуби, което прави доста рядко от началото на войната. Според изказванията му те възлизат на 71 починали бойци, 15 танка и 9 бронетранспортьора. За сметка на това, съгласно съветския министър, Украйна е изгубила повече от 1 600 бойци и над 160 единици бойна техника, в това число 8 танка " Леопард ".

Началникът на наемническата компания " Вагнер " Евгений Пригожин дефинира данните на военното министерство за големи загуби на украинците като " дива фикция ". Пригожин удостовери известията за придвижване на украинците в региона на Бахмут.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР