Руската армия няма шанс да спечели конвенционална война със западния

...
Руската армия няма шанс да спечели конвенционална война със западния
Коментари Харесай

Експерт: Война на Путин срещу НАТО ще изглежда като битка на неандерталци, въоръжени с копия и каменни брадви, срещу други, въоръжени с хеликоптери

Руската войска няма късмет да завоюва стандартна война със западния свят, т.е. такава, която се води с обичайни оръжия, без потреблението на нуклеарно оръжие. В стандартна война руснаците ще наподобяват като неандерталци, които с копия и каменни брадви се борят против наемници, въоръжени с хеликоптери. Това съобщи украинският боен специалист и полковник от запаса Петро Черник в изявление за украинското интернет издание Obozrevatel.
 
Днес светът, в който е разрушена интернационалната система на връзки, е разграничен на конвенционален юг и конвенционален север. Русия отвори кутията на Пандора, а светът е в предвоенно положение. Владимир Путин се отличава със своята полуда, предизвести специалистът.
 
 Владимир Путин Владимир Путин Източник: AFP
" Ако оставим настрани нуклеарния съставен елемент, тогава в стандартна война Русия няма късмет против страните от НАТО. Руснаците не могат да преодолеят украинската войска. Как си представяте, че биха могли да победят обединените балтийски страни и Полша, където е ситуиран американският контингент, който ще се бие ", риторично пита полковникът от запаса. 
 
Според него съветските закани към НАТО са комплицирана политическа игра на Путин. В последна сметка той би трябвало да се показва за див звяр, в противоположен случай ще бъде изяден от личните си хищници.
 
" Но това, колкото и необичайно да звучи, тази игра на Путин до известна степен е от изгода за самите страни от НАТО. Защото Европа е потопена във философията на пацифизма. Населението би трябвало да бъде събудено, с цел да се разбере, че светът се е трансформирал. По време на последното си посещаване в Киев Риши Сунак (британският министър председател, бел. ред.) сподели доста мъдри думи - ние не сме в следвоенния, а в предвоенния свят. Подчертавам - не в Европа, не в евроатлантическото пространство, а в света е по този начин. И (Сунак, бел. ред.) беше прав да го каже. Предстои огромна поредност от сложни и разнородни войни ", разяснява полк. Черник.

" Марс, богът на войната, се разсъни. Точка! ", приключва изявлението си Петро Черник.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР