Руската армия каза, че е разположила в Калининградска област военни

...
Руската армия каза, че е разположила в Калининградска област военни
Коментари Харесай

Русия заяви, че е разположила хиперзвукови ракети в Калининградска област

Руската войска сподели, че е разположила в Калининградска област военни самолети , въоръжени с хиперзвукови ракети , съобщи Асошиейтед прес.

Министерството на защитата на Русия съобщи, че три изтребителя " МиГ-31 " с хиперзвукови ракети " Кинжал " са пристигнали във военновъздушната база " Чкаловск " в разположения на Балтийско море съветски ексклав. Според ведомството този ход е част от " спомагателни ограничения за стратегическо въздържане ". То сподели, че изтребителите ще бъдат сложени в денонощен режим на подготвеност.

Видеозапис, оповестен от министерството, сподели по какъв начин самолетите идват в базата, само че без да носят ракетите, които очевидно са доставени настрана.

Според съветската войска " Кинжал " има обхват от 2000 километра и лети със скорост 10 пъти по-голяма от тази на звука, което я прави сложна за прехващане. Русия е употребила тези оръжия за поразяване на цели в Украйна.

Разполагането на ракети " Кинжал " в Калининградска област на фона на военните дейности на Русия в Украйна изглежд а има за цел да изтъкне опциите на съветската войска да заплаши силите на НАТО. Регионът граничи с членуващите в алианса Полша и Литва, отбелязва АП.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР