Руската армия губи едно от ключовите направления за продължаване на

...
Руската армия губи едно от ключовите направления за продължаване на
Коментари Харесай

Руската армия губи ключово направление, войници отказват да атакуват

Руската войска губи едно от основните посоки за продължение на нападението си в Украйна – Угледарското. Това настояват западни военни анализатори, представени от организация УНIАН. Южната формация, атакуваща от месец градчето Угледар, е изтощена и на края на силите си, оповестяват наблюдаващите.



Преди към 2 седмици съветските сили пробваха мощна фронтална офанзива към Угледар и претърпяха тежко проваляне. Само за един ден те изгубиха над 130 единици бойна техника и стотици бойци. След това продължиха да пробват с по-скромни офанзиви към селата Авдеевка и Мариинка, само че всичките се проваляха с големи загуби в жива мощ и техника.

„ В последните дни окупаторите нападат на практика без танкове и БТР-и. Групи от по 10-15 пешаци се пробват да намерят слаби места в защитата ни, само че не съумяват и биват унищожавани съвсем изцяло “, заяви за тв канала FREEDOM Алексей Дмитрашковски, представител на направление от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

Двете бригади морска пехота от Тихоокеанския флот на Русия – 155-а и 40-а – през днешния ден са изцяло неспособни за пердах, считат украинските военни разузнавачи. Размекната земя също се оказва непреодолима бариера.

„ Оцелелите от морските пехотинци са хвърляни да вървят пешком през калната степ – като на стрелбище. Нашите артилеристи и минометчици просто ги опустошават посред полето. Командирът на 155-а бригада даже е свален от служба и спретнат в Ростов поради отвод да извършва заповедите на генералния им щаб “, разяснява и известният боен специалист Иван Ступак.

Снабдяването на съветските войски с муниции и храна е пагубно, твърди организация УНIАН. Затова и бойците все по-често се бунтуват и записват видеопослания до Путин с недоволства и отводи да излизат на предна линия. Някои от тях намерено афишират, че избират да влязат в пандиза неотложно, в сравнение с да изпълнят „ последната “ заповед.

През последния ден съветските офанзиви към Угледар, Часов яр и Авдеевка са най-вече артилерийски – с голямокалибрени оръдия окупационните войски засипват градчетата с фосфорни снаряди и бомби. „ Те изобщо не се целят в наши позиции, просто изсипват огъня върху жилищните квартали по през целия ден “, оповестяват украински бойци от фронта. Припомняме, че фосфорните муниции са неразрешени от интернационална спогодба за потребление по цивилни обекти.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР