Руската армия е обградила изцяло Чернигов, обяви кметът на града.

...
Руската армия е обградила изцяло Чернигов, обяви кметът на града.
Коментари Харесай

Руснаците обградиха Чернигов, Киев иска още помощ

Руската войска е обкръжила напълно Чернигов, разгласи кметът на града. Там има дефицит на храна и вода. Aртилерийският обстрел не е спирал от началото на войната и цивилни жертви има всеки ден. Русия разгласи, че преориентира напъните си, с цел да завземе Донбас, само че съществени придвижвания на тяхната войска няма. Украйна разгласи, че на няколко места контраатакува руснаците, само че и там не се виждат обилни разбърквания на позициите. Президентът Володимир Зеленски още веднъж беше сериозен към Запада поради рестриктивните мерки, които НАТО сами си слагат във типа на изпратената помощ, оповестява Народоосвободителна въстаническа армия.

" Каква е цената на сигурността ли? Ще бъда доста, доста съответен. Цената е самолети за Украйна. Цената е танкове за Украйна. Цената е зенитни системи. Също по този начин противокорабни ракети. Всичко това нашите сътрудници имат и то събира прахуляк там. А в последна сметка не приказваме единствено за свободата на Украйна, а на цяла Европа”, уточни Зеленски.

Джо Байдън съобщи, че Владимир Путин не може да остане на власт. Американският президент държа тирада във Варшава, с която приключи визитата му в Европа. От Кремъл незабавно реагираха на думите на Байдън и оповестиха, че Америка не дефинира кой ще ръководи в Русия. " Украйна в никакъв случай няма да бъде победа за Русия. Там има свободните хора, които не желаят да живеят в свят на безнадежност и мрак. За тях престои по-добро бъдеще. На основата на демокрацията, вярата, светлината и достолепието. Ще имат независимост и благоприятни условия за развиване. Господи, този човек не може да остане на власт. Бъдете благословени и Господ да бди над свободата ни”, съобщи Байдън.

Белият дом разгласи, че администрацията на президента не търси промяна на режима в Кремъл. Същевременно в Украйна споделиха, че съветската офанзива с ракети против град Лвов е била опит да бъде изпратено обръщение към Байдън. Горивно хранилище и казарма са били ударени с по две ракети.

" С днешните удари агресорът искаше да насочи сигнал към президента Байдън. Лвов е на 70 километра от Полша. Мисля че целия свят би трябвало да е наясно, че опасността е изцяло сериозна”, сподели кметът на Лвов Андрий Садовий.

А украинците още веднъж упрекнаха Русия, че отвлича жители на страната. Според управата на Запорожие, колона от най-малко 50 рейса, евакуирани от Мариупол, е била спряна от съветски бойци преди да дойде в града на река Днепър. Украинците споделят, че Русия държи хората в градче южно от Запорожие в неприятни условия, след което ги изпраща през Донецк на своя територия. Руснаците отхвърлят тези обвинявания и настояват, че освобождават локалните поданици от нацистки батальони.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР