Руската армия е използвала цивилни украинци като живи щитове в

...
Руската армия е използвала цивилни украинци като живи щитове в
Коментари Харесай

ОССЕ: 1,3 милиона украинци са били депортирани в Русия против волята им


Руската войска е употребила цивилни украинци като живи щитове в Буча, измъчвала е хора в камери за изтезания, депортирала е принудително 1,3 милиона украинци. Това са част от заключенията на отчет на ОССЕ.

Има " достовени доказателства " за " ", измежду които " убийства, изнасилвания, отвличания и всеобщо депортиране на цивилни, които се смятат за систематични набези против цивилното население ", осъществявани от съветските военни в Украйна. Изводите са от отчет на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), оповестен в четвъртък.
Редакцията предлага
Над 300 украински жители са били употребявани като жив щит и държани в плен 25 дни в мазето на училище в Буча, пишат още създателите на отчета. Украинци са били принуждавани да се бият против личната си страна. Открити са и доказателства за камери за изтезания в предградието на Киев.

Документът, оповестен от ОССЕ, обгръща интервала сред 1 април и 25 юни. Експерти от интернационалната институция са посетили Киев, Буча и Ирпен, където са проучили случаи на хипотетично принуждение., починали след хипотетични съветски военни закононарушения, напомня Тагесшпигел.

Има данни за изтезания, изнасилвания, убийства

Съществуват доказателства и за " няколко камери за изтезания, разграничени с бетонни стени ", пишат в отчета си специалистите на интернационалната организация. Дупките от патрони в стената на една от камерите са индикация, че това са били места за осъществяване на изтезания. В друга стая са били открити телата на петима мъже. " Бяха покрити с изгаряния, синини и рани ", показва документът. В друга част на Буча в мазе са били открити телата на 18 мъже, дами и деца.  " На някои от тях са били отрязани ушите, на други са били избити зъбите ", разказват наблюдаващи от организацията.

Твърденията за изнасилвания и полово принуждение над дами и девойки от съветските сили " са станали многочислени ", показва ОССЕ. Цитиран е и различен отчет на Съвета на Европа, съгласно който 25 девойки на възраст сред 14 и 24 години, които са били държани в мазе в Буча, са били групово изнасилвани. В документа, представен от Си Ен Ен, се споделя, че девет от тях са забременели.

Насилствени депортации на над милион украинци

Докладът заключва, че 1,3 милиона украинци са. Съществуват и доказателства, че десетки хиляди цивилни са били арестувани в така наречен филтриращи центрове, преди да бъдат преместени в следените от Русия региони в Източна Украйна.

" Приблизително 2000 деца от разнообразни сиропиталища и детски институции " са били " превозени в Русия, макар че имат живи родственици и са били в институциите единствено за медицински грижи ", написа още ОССЕ.

Принудителната военна работа, " е наложена на всички локални мъже на възраст сред 18 и 65 години в регионите под съветски надзор в Донбас, както и в областите Харков, Херсон и Суми ", се споделя в отчета.

***

Предупреждаваме, че тези фотоси съдържат подиуми на свирепост, принуждение и гибел:

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР