Руската армия атакува масирано от въздуха Одеса и областта тази

...
Руската армия атакува масирано от въздуха Одеса и областта тази
Коментари Харесай

Руснаците засипаха Одеса с 25 дрона-камикадзе, украинците свалиха 22 от тях


Руската войска нападна масирано от въздуха Одеса и региона тази нощ. Изстреляни са 25 ударни безпилотника Шахед-136/131. 22 от тях бяха свалени, само че 3 доближиха задачите си, оповестиха локалните управляващи.

Направлението на удара е било ориентирано към околните украински пристанища Измаил и Рени. Засега не се оповестяват детайлности къде са попаднали несвалените от Противовъздушна отбрана дронове. Южното военно командване на Украйна оповестява в телеграм-каналите си, че минимум двама ранени цивилни в следствие от нападението към гражданската инфраструктура по брега на Дунав. Избухнали са пожари, само че са били бързо потушени.

След като през юли Кремъл се отхвърли да съблюдава „ зърнената договорка “, позволяваща на Украйна да изнася зърното си през Черно море, съветската войска ускори офанзивите си против Одеска и Николаевска област в Южна Украйна, където се намират пристанищата и друга инфраструктура от жизненоважно значение за търговията с храни, напомня Агенция Франс Прес.

Украйна обаче откри нов граждански кулоар за товарни кораби, който минава напълно покрай крайбрежията на Румъния и България в посока Босфора. Засега 3 товарни кораба минаха гладко по краткотрайния черноморски кулоар за зърно, а руснаците се концентрираха върху товарните пристанища.

В същото време Никополският регион на Днипропетровска област бе подложен на тежък обстрел от съветската артилерия. Пострадали са няколко жилищни блока, изгорели са цивилни коли, заяви началникът на регионалната военна администрация Серхий Лисак. Според него руснаците са изстреляли най-малко 30 снаряда в границите на минути. Жертви и ранени няма.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР