Руска ракета с японски милиардер на борда излетя към Международната

...
Руска ракета с японски милиардер на борда излетя към Международната
Коментари Харесай

Руска ракета с японски милиардер излетя към МКС

Руска ракета с японски милиардер на борда излетя към Международната галактическа станция, отбелязвайки завръщането на страната в галактическия туризъм след десетгодишна пауза, в която се появи конкуренция от страна на частни американски компании.

Магнатът в региона на онлайн модата Юсаку Маезава и неговият помощник по производството Йозо Хирано излетяха от наетия от Русия космодрум Байконур в Казахстан в 07:38 ч. по Гринуич, заяви сътрудник на Агенция Франс Прес от мястото на събитието.

Пътуването им на борда на галактическия транспортен съд " Союз " с трима души, пилотиран от космонавта Александър Мисуркин, ще отнеме малко повече от 6 часа, с което ще се постави завършек на една забележителна година, която мнозина считат за повратна точка за частните галактически пътувания.

В деня на изстрелването Маезава и неговият екипаж напуснаха хотела си в Байконур под звуците на ария от руската ера, която се извършва за всички космонавти преди полета им. Песента, отдадена на космонавтите, на които им липсва домът, беше изпълнена отчасти на японски език. Семейството и приятелите на Маедзава - някои от тях с японски флагове - му махаха, до момента в който си монтираше скафандъра.

" Мечтата се сбъдна ", написа магнатът в Туитър през днешния ден сутринта.

Милиардерите Илон Мъск, Джеф Безос и Ричард Брансън направиха пробив в комерсиалните туристически полети тази година, навлизайки на пазар, който Русия желае да отбрани.

След като се скачи с модула " Поиск " на съветския сегмент на МКС, триото ще прекара 12 дни на станцията. Японските туристи възнамеряват да документират всекидневието си на борда на МКС, с цел да го споделят в известния канал на Маезава в YouTube.

46-годишният милиардер си е сложил 100 задания, които би трябвало да извърши по време на престоя си на борда, сред които осъществяване на шампионат по бадминтон в орбита.

МКС е дом на интернационален екипаж от 7 души, сред които двама съветски космонавти и един японски.

Маезава, който е галактически запалянко, възнамерява да вземе със себе си и 8 души на задача към Луната през 2023 година, ръководена от SpaceX на Мъск. Той и неговият помощник ще бъдат първите частни японски жители, които ще посетят космоса, откакто журналистът Тойохиро Акияма пътува до галактическа станция " Мир " през 1990 година

Преди да приключи присъединяване си в този бранш, Русия имаше история на изпращане на независимо финансирани туристи в космоса. В партньорство с основаната в Съединени американски щати компания „ Space Adventures “ галактическата организация „ Роскосмос “ е отвела 8 туристи до галактическата станция от 2001 година насам - един от тях два пъти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР