Руска журналистка почина днес, след като се запали пред местното

...
Руска журналистка почина днес, след като се запали пред местното
Коментари Харесай

Руска журналистка почина, след като се самозапали

Руска журналистка умря през днешния ден, откакто се възпламени пред локалното посланичество на вътрешното министерство в Нижни Новгород, ден откакто апартаментът й е бил претърсен от полицията, предадоха Българска телеграфна агенция и Ройтерс.

Преди да се самозапали Ирина Славина написва на страницата си във Facebook: "Винете Руската федерация за гибелта ми ".



Славина бе основен редактор на "Коза Прес " (Koza Press), локално издание, твърдящо, че работи без цензура и без да получава заповеди от управляващите.

Ден преди гибелта си, Славина написа във Facebook, че служители на реда и следователи са претърсили жилището й, като са търсили брошури, листовки и сметки на опозиционната организация "Отворена Русия ", финансирана от рецензия на Кремъл Михаил Ходорковски. Те са взели тетрадки, преносимия компютър на щерка й и мобилния телефон на брачна половинка й.

Руският следствен комитет заяви, че стартира авансово следствие след самоизгарянето на жена в Нижни Новгород, град с население от 1,3 милиона души, намиращ се на към 400 км източно от Москва. В изказването на следствения комитет не бе упоменато името н Славина.

Членове на съветската съпротива акцентираха, че Славина е била подложена на напън от управляващите.

"През последните години представители на службите за сигурност я подложиха на безкрайни преследвания поради активността й като опозиционер ", написа в Инстаграм опозиционният политик Дмитрий Гудков.

"Какъв призрачен сън. Всички тези случаи, в които полицията се забавлява, тези шоуто с хора с маски - това не са игри. Правителството в действителност прекършва хора психически ", написа в Туитър критикът на Кремъл Иля Яшин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР