Руска хиперзвукова ракета постави на място американската система за ПВО,

...
Руска хиперзвукова ракета постави на място американската система за ПВО,
Коментари Харесай

Тактиката на битката беше предложена от самите американци: Как руският Кинжал успя да надхитри „Патриот“

Руска хиперзвукова ракета сложи на място американската система за Противовъздушна отбрана, трансферирана в Украйна

В нощта на 16 май небето над Киев беше разсечено от ракетни светкавици. В деяние беше системата за противовъздушна защита Patriot, която Съединени американски щати предадоха на Украйна с огромни „ надувки “ тази година. И който, както го популяризират американците, на процедура е всесилен и несломим. Но тук е казусът. Много скоро проблясъците в небето над Киев се трансфораха в детонации на земята.

А съветското министерство на защитата заяви сутринта, че " Пейтриът " е бил ударен от ракета " Кинжал ".

На въпросите - по какъв начин е станало това - дава отговор полковникът от запаса, военният наблюдаващ на " КП " Виктор Баранец.

- Какви бяха задачите на нашия удар край Киев?

- Основната цел беше самият американски зенитно-ракетен комплекс " Пейтриът ". Както и някои военно-промишлени уреди и командни пунктове, хранилища за муниции и горивни бази.

- Как работи украинската система за Противовъздушна отбрана?

- Основното е, че " Пейтриът " не можа да смъкна нашия " Кинжал ", който в последна сметка унищожи американската батарея. Що се отнася до другите ни средства за нахлуване, украинската система за Противовъздушна отбрана съумява да смъкна единствено към 10% от нашите ракети " Калибър " и безпилотни самолети " Геран ". 90% от тях доближиха задачата.

- Колко съоръжения Patriot имаше към Киев? Колко са засегнатите?

- До момента има информация, че небето над Киев е било скрито от 1 батарея " Пейтриът " с 16 ракети. Другите батареи в този момент се привеждат в бойно положение от американците. Очаква се да има най-малко 4 такива акумулатори.

- Колко " Кинжали " ни трябваха, с цел да унищожим батарея " Патриот "?

- Отне ни един " Кинжал ". Спомагателните средства и елементи, включени в американската батарея, ги довършиха Калибрите.

- Как успяхме да надхитрим американската техника и технология?

- Тази тактичност ни беше „ подсказана “ от самите американци. Предварително потеглят нашите дронове „ Геран “. Те бяха засечени от американските радари, които обаче със самото това издадоха позициите си. След това пристигнаха антирадарните ракети, които унищожиха вражеските радиолокационни станции. И по-късно Калибър и Кинжал прелетяха по към този момент „ слепия “ Патриот и по другите обекти.

- Противовъздушна отбрана на Киев е изцяло деактивирана?

- Не. Само една батарея на Patriot беше изцяло деактивирана. Още три, както споделих, са на път.

- Играта коства ли си свещите? Кое е по-скъпо - " Патриот " или нашата " Кинжал "?

- За цената на " Кинжал " - има информация, че може да коства от 30 до 70 милиона рубли, според от модификацията. Но една ракета Patriot се прави оценка приблизително на към 4 милиона $ - 4-8 пъти по-скъпо от нашите хиперзвукови муниции. А украинците (или американците?) изстреляха от 16 до 30 ракети по цели. Е, самата унищожена батарея Patriot коства от 0,5 до 1 милиард $ - това също зависи от нейната трансформация.

- Руското министерство на защитата в същия ден заяви, че нашите системи за противовъздушна защита са свалили и 7 английски крилати ракети Storm. Намерихме ли противоотрова за тях, тъкмо както се адаптирахме да смъкваме американски Hymars?

- Да, нашите експерти по Противовъздушна отбрана не съумяха незабавно да намерят противоотрова за английската „ сянка на бурята “, която в последните дни връхлетя Луганск. Както и в тази ситуация с американските Highmars. Сега в някои дни смъкваме по дузина Хаймарси на ден от небето. Същото се случи и със Storm Shadow. Ние поразихме тези 7 ракети благодарение на Бук-3М, Тор, Панцир-С и системата за радиоелектронна битка, която „ принуди “ непознатите ракети да се отместят надалеч от задачата.

Между другото, Storm Shadow е доста безценен арсенал. Цената на 1 от тези ракети е 1,3 милиона $.

Превод: Европейски Съюз



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ 

ВИДЕО: https://www.youtube.com/watch?v=Cp-xtnT1_Dg

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР