Руска хиперзвукова ракета Кинжал“ е унищожила американска ПВО система Пейтриът“

...
Руска хиперзвукова ракета Кинжал“ е унищожила американска ПВО система Пейтриът“
Коментари Харесай

Руски „Кинжал“ унищожи американски „Пейтриът“

Руска хиперзвукова ракета „ Кинжал “ е унищожила американска Противовъздушна отбрана система „ Пейтриът “ в Украйна, заяви през днешния ден отбранителното министерство в Москва.

Това е станало при нанесените в ранните часове през днешния ден въздушни удари по украински военни елементи и хранилища за муниции. Русия твърди, че е поразила всички цели. 

„ Кинжал “ лети със скорост 10 пъти по-голяма от тази на звука. Тези ракети могат да носят и нуклеарни бойни глави, обсегът им е до 2000 километра. 

Москва през днешния ден засипа с бараж от ракети украинската столица - осми подред удари по Киев единствено през този месец. Украйна удостовери за съветската офанзива по Киев, само че съобщи, че украинската Противовъздушна отбрана е свалили всички изстреляни по града 18 ракети от разнообразни типове, включително и „ Кинжал “.

„ Русия изстреля шест балистични ракети „ Кинжал “ от самолети, девет крилати ракети „ Калибър “ от кораби в Черно море, както и три ракети „ Искандер “ и С-400 с наземно базиране “, заяви в Телеграм началникът на генералния щаб на украинските въоръжени сили Валерий Залужни. Той добави, че Киев е бил нападнат от север, юг и изток. 

Украинските военновъздушни сили също така оповестиха също за шест свалени дрона „ Шахед “ иранско произвеждане, както и за три свалени разследващи дрона на съветските сили.

Междувременно Киев заяви за ареста на ръководителя на Върховния съд на Украйна Всеволод Князев за рушвет в размер на 2,7 милиона $.

Според проверяващите подкупът е препоръчан от украинския милиардер Константин Жеваго. Той се надявал да си обезпечи правосъдно решение, което да му разреши да резервира контрола върху акциите на миннодобивна компания, която е в центъра на спор с някогашни акционери.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР