Русия заяви, че доставянето на касетъчни боеприпаси на Украйна, за

...
Русия заяви, че доставянето на касетъчни боеприпаси на Украйна, за
Коментари Харесай

Москва за доставянето на касетъчни боеприпаси на Украйна: Признание за слабост

Русия съобщи, че доставянето на касетъчни муниции на Украйна, за което Съединени американски щати взеха решение, е " самопризнание на уязвимост ", което ще трансформира Вашингтон в съизвършител в гибелта на мирни жители, в резултат на потреблението на тези оръжия, неразрешени в огромна част от света, заяви Франс прес.

" Изпращането на касетъчни оръжия е жест на обезсърчение и самопризнание за уязвимост в подтекста на неуспеха на хипотетичната украинска контраатака ", се споделя в изказване на съветското министерство на защитата.

Руската дипломация порица и " безсрамен опит да се удължи мъката на сегашните украински управляващи, без да се регистрират цивилните жертви " на касетъчните бомби. " Доставяйки касетъчните муниции, Вашингтон ще стане съизвършител " и ще носи " цялостна отговорност за смъртните случаи, породени от детонациите, в това число тези на съветски и украински деца ", прибавя Москва.

Тези оръжия са неразрешени в редица страни, изключително в Европа, които са подписали Конвенцията от Осло от 2008 година. Нито Съединени американски щати, нито Украйна, нито Русия обаче са страни по нея. Употребата им е доста противоречива, защото зарядите, които разпръскват, предизвикват доста съпътстващи цивилни жертви.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че решението да се доставят касетъчни бомби на Украйна е било " доста мъчно ", само че е било " вярната стъпка ".

" Поредното оръжие-чудо, на което залагат във Вашингтон и Киев, без въобще да се замислят за тежките последици, въобще няма да повлияе на хода на специфичната военна интервенция, чиито цели и задания ще бъдат изпълнени напълно ", увери говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС. Москва назовава водената от нейните сили война в Украйна " специфична военна интервенция ".

Вашингтон осъзнава, че обещанията на Украйна да употребява касетъчните оръжия " акуратно " и " отговорно ", не костват нищо, добави Захарова, представена от Българска телеграфна агенция.

Канада, Германия и генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш се оповестиха срещу потреблението на касетъчните муниции, които Съединени американски щати изпращат на Украйна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР