Русия започна да засилва военното си присъствие в Сирия, предаде

...
Русия започна да засилва военното си присъствие в Сирия, предаде
Коментари Харесай

Руските военни засилват присъствието си в Сирия?

Русия стартира да ускорява военното си наличие в Сирия, съобщи Анадолската организация.

Според турската медия Москва е разположила ракетни зенитни комплекси в град Камишли. Самолети на съветските въоръжени сили са провели демонстрационен полет над град Тал Рифат. " В други елементи на Северна Сирия са дислоцирани бойни подразделения на съветските въоръжени сили ", добави Анадолската организация.

По данни на медията от Анкара: Целта на Москва е да се приключи активността на настоящи в Сирия проирански милиции. В тази връзка съветските сили в края на май са попречили на представител на Техеран да организира среща с пълководец на кюрдско паравоенно формирование.

" Новината за усилването на съветското военно наличие в Сирия бе оповестена на фона на спекулациите, че Москва счита да редуцира контингента си в близкоизточната страна, с цел да освободи запас за войната си против Украйна ", означи нюзру.  

" По-рано израелският уебсайт " Дебка " написа, че Русия обмисля вид да съобщи свои бази в Сирия на Иран. Въпросната обява не бе доказана, нито от Дамаск, нито от Москва, нито от Техеран ", добави нюзру.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР