Русия започна да използва ракети Х-69, за да атакува Украйна.

...
Русия започна да използва ракети Х-69, за да атакува Украйна.
Коментари Харесай

Русия вдига в небето Су-57, в Украйна ще предупреждават за въздушна тревога

Русия стартира да употребява ракети Х-69, с цел да нападна Украйна. Носителите на тези ракети са изтребители Су-57 и излитането им ще докара до предизвестие за въздушно нахлуване в цяла Украйна.

По предварителни оценки Русия разполага с до 10 такива изтребителя. За това приказва военният специалист, шеф по развиването на информационно-консултантската компания Defense Express Валерий Рябих в ефира на телевизионния канал " Еспрессо “, представен от Факти.бг.

" Руските самолети Су-57 са носители на ракети Х-69, както демонстрираха последните събития, точно ракетата Х-69 порази Топлоелектрическа централа. Заслужава да се означи, че тактико-техническите характерности на тези ракети уголемяват опциите на окупаторите да нападат територията на Украйна, по тази причина излитането на самолети Су-57 в Русия ще докара до предизвестие за въздушно нахлуване в цяла Украйна. За благополучие през днешния ден руснаците разполагат с дребен брой такива ракети “, съобщи специалистът.

В същото време той означи, че през 2023 година руснаците са произвели единствено три такива самолета.

" Самолетът Су-57, който в Русия назовават ​​изтребител 5-то потомство, в действителност е аероплан от временен вид, в действителност руснаците се пробват да го доведат до 5-то потомство, само че им липсва технология. Руската федерация може да разполага с до 10 такива самолета. Известно е, че през 2022 година са създадени 6 бройки, а през 2023 година окупаторите са съумели да произведат единствено 3. Следователно е евентуално сходен ритъм на произвеждане на Су-57 да е обвързван с изключването на руснаците от избрана компонентна база “, заключи Валерий Рябих.

Според данни от открити източници Су-57 е направил първия си полет в края на януари 2010 година Русия го одобри на въоръжение през 2018 година, а на 25 декември 2020 година съветските Върховен касационен съд получиха първия сериен изтребител.

Екипажът на този аероплан се състои от 1 човек. Бойният радиус е 2000 километра, а обсегът на полета е 4500 километра. Що се отнася до размерите на изтребителя Су-57, дължината му е 19,7 метра, височината – 4,8 метра, а размахът на крилата – 14 метра.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР