Русия заплаши Молдова с наближаваща катастрофа заради сътрудничеството на страната

...
Русия заплаши Молдова с наближаваща катастрофа заради сътрудничеството на страната
Коментари Харесай

Русия заплаши Молдова с наближаваща катастрофа заради сътрудничеството и с НАТО

Русия заплаши Молдова с " наближаваща злополука " поради съдействието на страната с НАТО. Кишинев отхвърли съветските изказвания и съобщи, че страната сама ще взема решение за ориентацията си, оповестява

В изявление за държавната РИА Новости заместник-министърът на външните работи на Русия Михаил Галузин съобщи, че " активизацията на съдействието сред Молдова и страните от НАТО във военната и военно-техническата сфера е фактор, който в огромна степен заплашва сигурността на самата Молдова ".

Той упрекна Кишинев, че позволява на своя територия натовски контингент и напомни " печалния опит на Украйна в това отношение ", както и, че " нарушава неутралния си статут ".

Говорителят на молдавското Министерство на външните работи Министерство на външните работи Даниел Воде обаче отхвърли съветските изказвания, като съобщи, че " Молдова е мирна, неутрална и свободна страна, която сама взема решение по какъв начин да се развива ".

Припомняме, че през предходната седмица ръководителят на молдовското разузнаване Александру Мустяце предизвести, че Русия може да стартира нахлуване против Молдова още при започване на 2023 година.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР