Русия заглушава активно и постоянно GPS комуникациите на плавателните съдове

...
Русия заглушава активно и постоянно GPS комуникациите на плавателните съдове
Коментари Харесай

Ген.Петреску: Русия заглушава GPS комуникациите на корабите в румънските териториални води

Русия заглушава " интензивно и непрекъснато " GPS връзките на плавателните съдове в румънските териториални води, което основава опасности от пораждане на конфликт, а Румъния и НАТО би трябвало да се приготвят за дълготрайна борба с режима на Руската федерация, съобщи началникът на Генералния щаб на румънската войска ген. Даниел Петреску, представен от телевизия Диджи 24.

" Войната се върна в Европа. Това е една война, определена от Русия, която за Украйна е война за национално оцеляване и битка за западните полезности. Не виждаме края на тази война сега и до момента в който се възхищаваме на съпротивата на украинското общество против съветските офанзиви, би трябвало да се подготвим и ние за борба в дълготраен проект с режима на Руската федерация ", съобщи военачалник Петреску по време на Евроатлантическия конгрес за резистентност, проведен в Букурещ от Евроатлантическия център за резистентност.

Той посочи, че тази борба се усеща изключително мощно в Източния фланг на НАТО и най-много в района на Черно море .

" Войната на Руската федерация в Украйна дестабилизира фундаментално черноморския район и провокира чувство за неустановеност измежду крайбрежните страни ", уточни още началникът на румънската войска посредством видеообръщение от Вашингтон, където е на посещаване. 
По думите му районът се е трансформирал в " сцена на все по-чести военни дейности, с морски произшествия и дейности, които лимитират придвижването на корабите ". 

" Съществува непрекъснат риск , обвързван с все по-голямата опция за пораждане на произшествия на границата на НАТО, провокирани от опцията избрани дронове или ракети да се отклонят. Инфраструктурата на Румъния или комерсиалните кораби в териториалните води (на Румъния) може да бъдат ударени простъпка ", уточни Петреску.

" Активните и непрекъснати дейности на съветското заглушаване засягат GPS връзките, което основава риск от предизвикателство на конфликти сред плавателни съдове в румънските териториални води или влизащите в зоните, подложени на ограничавания в корабоплаването от страна на Русия ", добави той.

Друга заплаха, изтъкната от началника на румънската войска, съставляват плаващите в Черно море морски мини

Според военачалник Петреску Румъния би трябвало да има в този подтекст метод, който да води към " укрепване на устойчивостта " на румънското общество пред новите закани.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР