Русия забрани влизането в страната на министъра на външните работи

...
Русия забрани влизането в страната на министъра на външните работи
Коментари Харесай

Русия забрани на черногорски министри да влизат в страната

Русия забрани влизането в страната на министъра на външните работи на Черна гора Ранко Кривокапич, министъра на защитата на Черна гора Рашко Коневич и някогашния шеф на Агенцията за национална сигурност (ANB) Саво Кентера в отговор на това, че Подгорица разгласи съветски дипломати за личност нон грата, заяви черногорският портал Виести, базирайки се на " Спутник ".

 

" На 14 октомври Министерството на външните работи на Русия изпрати нота до посолството на Черна гора в Русия по отношение на възбраната за влизане в Руската федерация на министъра на външните работи Ранко Кривокапич, министъра на защитата Рашко Коневич и някогашния шеф на Агенцията за национална сигурност Саво Кентера “, се споделя в известие на съветското външно министерство, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Мярката, както се показва, е подхваната в отговор на " враждебното решение на черногорската страна от септември да разгласи дипломати от съветското посолство в Подгорица за личност нон грата ". Министерството на външните работи на Черна гора разгласи на 29 септември шестима съветски дипломати, упълномощени в страната, за личност нон грата. Тогава бе обявено, че решението е взето поради действия, които са в несъгласие с Виенската спогодба за дипломатическите връзки.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР