Русия временно спира редовните и чартърните полети до Турция, съобщи

...
Русия временно спира редовните и чартърните полети до Турция, съобщи
Коментари Харесай

Неочакван удар: Русия спря полетите с туристи до Турция

Русия краткотрайно стопира постоянните и чартърните полети до Турция, заяви Москва в понеделник.

Засега възбраната важи от 15 април до 1 юни, съобщи вицепремиерът Татяна Голикова. Като претекст се акцентира възходящия брой на инфектираните с COVID-19 в Турция.

Полетите ще се възобновят, в случай че развиването на пандемията покаже позитивна наклонност, добави Голикова. И добави, че се предлага на туристическите организации да спрат продажбите на турове до Турция и източноафриканската страна Танзания, където полетите също са прекратени.

Два постоянни полета на седмица сред Истанбул и Москва ще продължат да пътуват от съветската столица и по-късно назад, сподели тя. Полетите за съветски жители, работещи по плана за атомна електроцентрала Аккую в южната турска провинция Мерсин, също ще продължат.

Решението на Русия изцяло изненада Турция. Фируз Балъкая, ръководителката на Асоциацията на турските туристически организации (TÜRSAB), заяви през уикенда, че страната чака към 20 милиарда $ доходи от туризъм през тази година. Най-много туристи се чакаха от Русия и Украйна. Първите чартърни полети до турските курорти към този момент се организираха. Очевидно това ненадейно решение на Русия ще се отрази доста неподходящо на турския туристически бранш.

През предходната година Турция е посрещнала над 6 милиона съветски туристи. Статистиката демонстрира, че през последното тримесечие на 2020 година 98 на 100 от задграничните пътуванията на руснаците са били до Турция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР