Русия включи сенатор Джон Маккейн в новия списък на американците,

...
Русия включи сенатор Джон Маккейн в новия списък на американците,
Коментари Харесай

Русия включи мъртвия сенатор Маккейн в списъка със забрана за влизане в страната

Русия включи сенатор Джон Маккейн в новия лист на американците, на които е неразрешено да влизат в Русия, макар че той е мъртъв от 2018 година.

Руското външно министерство пусна в събота нов лист със наказания, ориентирани против близо 1000 американски жители в отговор на поддръжката им за Украйна след нашествието на Русия. Списъкът е оповестен за първи път от The Washington Post.

Сред посочените са законодатели, механически ръководители, публицисти и холивудски артисти.

Но даже мъртви хора се появиха в листата, в това число Маккейн, който умря от рак на мозъка през 2018 година

По време на престоя си в Сената Маккейн беше един от най-яростните републикански критици на Русия.

След военната интервенция на Русия през 2014 година в Украйна той се застъпи мощно за помощ за Украйна и прикани Съединени американски щати да засилят глобите си против Русия.

„ Мисля, че би трябвало да променим цялата си връзка с Владимир Путин “, сподели Маккейн пред NPR през март 2014 година, описвайки Путин като „ полковник от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), който е предан на възобновяване на Руската империя “.

Живите политици, които бяха посочени в листата със наказания, включват ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, водача на болшинството в Сената Чарлз Шумър, водача на малцинството в Камарата на представителите Кевин Маккарти и някогашния държавен секретар Майк Помпео, написа The Post.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР