Русия вероятно е отстранила няколко генерали от ключови командни длъжности

...
Русия вероятно е отстранила няколко генерали от ключови командни длъжности
Коментари Харесай

МО в Лондон: Русия е отстранила топ генерали от ключови роли

Русия евентуално е отстранила няколко генерали от основни командни длъжности в спора в Украйна този месец. Това оповестява английското министерство на защитата, представено от " Ройтерс ".

" От началото на юни е доста евентуално съветското висше командване да е отстранило няколко генерали от основни оперативни командни функции във войната в Украйна ", отбелязва ведомството в ежедневната си сводка в Туитър.

След седмици на яростни улични боеве, през вчерашния ден украинските сили получиха заповед да се изтеглят от град Северодонецк, с цел да лимитират броя на жертвите и да се прегрупират.

Отстъплението на украинските войски е основен миг от войната, защото оставя целия Луганск под съветски надзор, като се изключи град Лисичанск.

Луганск, най-вече рускоезичен район в Източна Украйна, е основен приоритет за съветския президент Владимир Путин. Заедно с Донецка област той съставлява по този начин наречения Донбас - огромен промишлен регион, който от 2014 година е в центъра на подкрепяното от Русия сепаратистко придвижване.
ТЕМА преди 2 часа 910 преди 16 часа 3917 преди 18 часа 921
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР