Русия вече разпространява дезинформация за президентските избори в САЩ, които

...
Русия вече разпространява дезинформация за президентските избори в САЩ, които
Коментари Харесай

NBC News: Руската намеса в президентските избори вече е в ход - атакуват Байдън и Украйна

Русия към този момент популяризира дезинформация за президентските избори в Съединени американски щати, които предстоят през тази година – Москва употребява онлайн подправени сметки и ботове против настоящия президент на Съединени американски щати Джо Байдън и неговите колеги-демократи. Това заяви NBC News с позоваване на някогашни американски чиновници и киберексперти.

Експертите показват, че разпространението на нападки против Байдън е част от продължаващите старания на Москва за възпрепятстване на американската военна помощ за Украйна, както и на ангажираността на Съединени американски щати с НАТО и солидарността със съдружниците.

Кремъл реализира аналогични дейности и в Европа, се отбелязва в обявата. Франция, Германия и Полша обявиха през този месец, че Русия работи интензивно във връзка с пропагандата, пробвайки се да повлияе на изборите за Европейския парламент, които ще се проведат през юни.

Напоследък в Съединени американски щати съветските пропагандни тези постоянно се повтарят в изявленията на някои републикански парламентаристи и коментатори, подкрепящи Доналд Тръмп. Те показват украинското държавно управление като " надълбоко корумпирано ".

Редица политици и специалисти в Съединени американски щати се притесняват, че съветските служби може да се опитат да се намесят в изборите посредством правдоподобна имитация с аудио или видео, основана посредством инструментите на изкуствения разсъдък или благодарение на схемата " хакване и приключване на информация " – може да вземем за пример да бъде компрометирана вътрешната е-поща на Демократическата партия, отбелязва NBC News.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР