Русия вече е загубила достъп до почти половината от валутните

...
Русия вече е загубила достъп до почти половината от валутните
Коментари Харесай

Русия е загубила достъп до половината от валутните си резерви

Русия към този момент е изгубила достъп до съвсем половината от валутните си запаси и вижда опасности за останалата част на фона на нараствания напън от Запада върху Китай, съобщи финансовият министър Антон Силуанов, представен от Блумбърг.

„ Общият размер на нашите запас е към 640 милиарда $, като към 300 милиарда са в такова положение, че не можем да ги използваме в този момент “, сподели той в изявление за държавната телевизия.

„ Виждаме какъв напън оказват западните страни върху Китай за ограничение на достъпа до запасите ни в юани. Мисля, че нашите партньорски връзки с Китай ще ни разрешат не просто да ги запазим, само че и да ги разтеглим “, добави той.

Замразяването на активите на Руската централна банка беше наложено като част от икономическите наказания против Москва за нашествието й в Украйна, която стартира на 24 февруари. Според личните данни на Русия, оповестени през януари, към 100 милиарда $ от запасите на страната са били държани в щатски долари към юни, което е 16,4% от общия общата сума по това време. Наличностите в евро са били 32,2% от общите валутни запаси, а тези в юани - 13,1% към края на юни 2021 година

Китай даде обещание да продължи естествените търговски връзки с Русия макар напускането на доста европейски и американски компании от страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР