„Русия вдига стратегическа граница – нещо като нова „Берлинска стена”.

...
„Русия вдига стратегическа граница – нещо като нова „Берлинска стена”.
Коментари Харесай

Родни експерти: Путин вдига нова Берлинска стена

„ Русия подвига стратегическа граница – нещо като нова „ Берлинска стена”. България е част от тази стена поради Черно море”. Това сподели в студиото на „ Здравей, България” журналистът от вестник „ Дневник” Петър Карабоев. Според него крайната цел на съветския президент Владимир Путин е унищожаването на украинската държавност.

„ Имаме доста малко части от пъзела, с цел да проучваме какво ще направи. Факт е, че той употребява доста дребна част от армията, която беше струпана към Украйна”, сподели още Карабоев.

По думите му многочислените и разнопосочни набези, вариращи от към 1500 км. в цялата Украйна, са за да се разпръсне украинската войска и да не може тя да отбрани значими градове като Киев и Харков.

„ Защо се приказва за ужасяващи неща като бомбардиране на жилищни квартали? Защото това е логиката, която Русия следва от Чечения насам. Смляха Грозни с хората”, посочи журналистът.

Според проф. Румен Кънчев, който е специалист по интернационална сигурност и някогашен зам.-министър на защитата, Русия употребява следната тактичност:

„ Тя притиска военно Украйна, като се стреми да нанася минимални провали по цивилното население, в същото време слага доста мощни условия при преговорите”.

Проф. Кънчев акцентира, че Путин едвам през вчерашния ден сподели какво цели с тази интервенция – демилитаризация, денацификация и неутралитет на Украйна, както и суверенитет, в интерес на Русия, на Крим.

„ Това значи разоръжаване на Украйна – да няма войска. Така както Германия нямаше войска след Втората международна война. Това е доста грубо условие. Второто изискване за Крим е задоволително, тъй като Русия от дълго време го владее.

Все още чакаме Путин да изясни какво има поради под „ денацификация”. Това би могло да значи отричането на украинска нация – другояче казано геноцид. Друг вид е той да желае да унищожи националсоциализма в Украйна, какъвто ние знаем, че няма”, изясни специалистът.

Петър Карабоев сигнализира, че туристическият сезон у нас е жертван поради възбраната на Русия нейни жители да пътуват до страни, които са й наложили наказания.

„ За мен е учудващо, че наследник на едвам оживели след Ленинградската обсада, прави това, което Хитлер правеше пред 30-те и 40-те години в Европа. Част от тактиката на Путин е да ни кара да се усещаме отговорни за това, което той прави”, акцентира журналистът.
ТЕМА преди 17 минути 261 преди 55 минути 657 преди 1 час 837
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР