Русия възобнови участието си в сделката за износ на зърно

...
Русия възобнови участието си в сделката за износ на зърно
Коментари Харесай

Украйна ликува от провала на руския шантаж за зърнената сделка

Русия възобнови присъединяване си в договорката за експорт на зърно от Украйна, защото осъзна, че самодейността ще сработи и без присъединяване на Кремъл. Това съобщи Михайло Подоляк, консултант на украинския президент, оповестява " Ройтерс ".

По негови думи решението на Москва демонстрира, че съветският " шантаж " и " ескалация и закани " се провалят, когато срещнат съдбоносен отговор.

По един или различен метод Русия, смутена, се върна към зърнената самодейност , тъй като внезапно се оказа, че зърненият кулоар ще работи и без присъединяване на Кремъл, означи Подоляк.

" Това приказва единствено едно: Русия постоянно стои по-ниско от тези, които са по-силни, тези, които знаят по какъв начин да поемат удар, тези, които мощно аргументират позицията си ", безапелационен бе той.

По-рано през днешния ден съветското министерство на защитата разгласи, че, откакто е получила писмени гаранции от Украйна, че Киев няма да употребява зърнения кулоар за бойни дейности против Москва.
 Русия се връща в зърнената договорка
Русия се връща в зърнената договорка

Москва е получила гаранции от Киев

Това се случи, откакто в събота действието на съглашението за доставка на зърно, подписано сред Москва, Турция, Украйна и Организация на обединените нации . Мотивът, зитъкнат от Кремъл, бе, че към този момент не може да подсигурява безвредното прекосяване на кораби от Украйна през Черно море, като изясни това с .

Въпреки решението на Русия обаче  за придвижване на 14 кораба в Черно море за понеделник. Беше обявено, че 12 от тях ще отпътуват от Украйна , а други два ще дойдат в страната. 

Вчера президентите на Русия Владимир Путин и на Турция Реджеп Тайип Ердоган решението на Кремъл да спре присъединяване си в зърнената договорка. Според пресслужбата на Кремъл това е бил " обстоен диалог ".
 Русия е подготвена да резервира зърнената договорка при експлицитни гаранции от Украйна
Русия е подготвена да резервира зърнената договорка при експлицитни гаранции от Украйна

Разговор сред Путин и Ердоган
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР