Русия възнамерява активно да разширява връзките с Китай в Далечния

...
Русия възнамерява активно да разширява връзките с Китай в Далечния
Коментари Харесай

Путин: Русия ще привлича китайски инвестиции за развитието на Далечния Изток

Русия има намерение интензивно да уголемява връзките с Китай в Далечния изток и Сибир, а също да притегля китайски вложения и технологии за развиването на тези региони, съобщи в публикация за организация Синхуа съветският президент Владимир Путин, представен от ТАСС.

Той изясни, че една от стратегическите задания на Русия е ускоряването на социално-икономическия напредък в Сибир и Далечния изток.

" Тези територии са най-близките съседи на Китай и ние имаме намерение интензивно да развиваме междурегионалните връзки, да привличаме китайски вложения и технологии, да разширяваме световните транспортни и търговски пътища ", показва съветският президент в публикацията, оповестена на уеб страницата на Кремъл, ден преди срещата с китайския му сътрудник Си Цзинпин.

Путин отбелязва, че връзките сред Русия и Китай са достигнали невиждано ниво и са се трансформирали в модел за успеваемост, отговорност и насоченост към бъдещето. Той акцентира също, че двете страни играят стабилизираща роля в комплицираната интернационална конюнктура.

Путин се афишира срещу политизирането на спорта и дава висока оценка на подготовката на Пекин за откриващите се на следващия ден зимни олимпийски игри. Той показва убеденост, че те са проведени и ще протекат на най-високо международно ниво.

Външните министри на Русия и Китай, Сергей Лавров и Ван И, ще обсъдят през днешния ден подготовката на срещата сред Путин и китайския му хазаин в деня на откриването на олимпиадата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР