Русия във вторник изгони помощника на военния аташе на Румъния

...
Русия във вторник изгони помощника на военния аташе на Румъния
Коментари Харесай

Серията продължава: Русия изгони румънски дипломат

Русия във вторник изгони помощника на военния аташе на Румъния като част от продължаваща дипломатическа препирня сред Москва и западните столици, съобщи Агенция Франс Прес.
Този ход идва в отговор на решението на Букурещ предишния месец да в профил съветския заместител боен аташе от страната като част от разногласието, който въвлече няколко страни от Европейски Съюз публично под сферата на въздействие на Кремъл.
 Девет източноевропейски членки на НАТО осъдиха експанзията на Русия към Украйна Девет източноевропейски членки на НАТО осъдиха експанзията на Русия към Украйна
Държавни и държавни ръководители от 9 източноевропейски страни от НАТО, в това число България, осъдиха нощес в Букурещ агресивното...
В изказването на се споделя, че посланикът на Румъния в Москва е бил измисав в министерството и известен за експулсирането. Дипломатът " получи заповед да напусне Руската федерация в границите на 72 часа ", съобщи външното министерство.
" Тази стъпка беше подхваната от съветската страна в отговор на оповестяването на Румъния за личност нон грата на асистент на военния аташе в съветското посолство в Букурещ на 26 април. "
По това време румънските медии оповестиха, че съветският посланик е изпъден поради шпионаж. Премиерът Флорин Читу сподели, че този ход не би трябвало безусловно да се пояснява като " реакция на взаимност към протичащото се в други страни ".
Миналият месец чешкото държавно управление упрекна съветските служби за сигурност, че стоят зад в Източна Чехия през 2014 година Прага изгони редица съветски дипломати поради обвиняванията, като Словакия и балтийските страни Естония, Латвия и Литва последваха образеца в символ на взаимност.
 Хайко Маас: Европейски Съюз е подготвен за разговор с Русия Хайко Маас: Европейски Съюз е подготвен за разговор с Русия
Европейският съюз е подготвен да продължи политиката си към Русия и в това време е подготвен за разговор. Това съобщи немският външен минист...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР