Русия увеличи десетократно санкциите за неявяване след повиквателни за наборна

...
Русия увеличи десетократно санкциите за неявяване след повиквателни за наборна
Коментари Харесай

Русия увеличи 10 пъти санкциите за неявяване при повиквателни за наборна военна служба

Русия усили десетократно глобите за отсъствие след повиквателни за наборна военна работа, като по този метод породи опасения от нова мобилизационна вълна, съобщи ДПА.
Прочетете още
Лица, които не се явят за готовност на посоченото в повиквателната място, оттук нататък ще подлежат на санкции до 30 000 рубли (300 евро), което е 10 пъти повече от предходната глоба.

Освен това на съветските жители към този момент им е неразрешено да напущат страната, откакто един път са получили повиквателната. В подтекста на новите законови ограничения Кремъл отхвърли да възнамерява нова готовност.

Законът бе утвърден през днешния ден от горната камара на съветския парламент (Федералното събрание) - Съвета на федерацията. Сега той би трябвало да бъде подписан от президента на Русия Владимир Путин, само че това се счита за условност, показва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. 

Агенцията напомня, че през есента на 2022 година, по време на частично безредната първа мобилизационна вълна, от страната избягаха десетки хиляди мъже, подлежащи на наборна военна работа.

Междувременно в Киев украинският президент Володимир Зеленски подтиква съпричастността на сънародниците си, като връчи награди на бойци, служители на реда и чиновници на избавителни екипи по случай днешния народен празник на страната - Деня на държавността, отбелязва ДПА.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР