Русия, Украйна и Европейската комисия постигнаха принципно споразумение за газ,

...
Русия, Украйна и Европейската комисия постигнаха принципно споразумение за газ,
Коментари Харесай

ЕК, Русия и Украйна стигнаха до споразумение за транзита на газ

Русия, Украйна и Европейската комисия реализираха кардинално съглашение за газ , съобщи вицепрезидентът на Европейска комисия Марош Шефчович пред " РИА Новости ". Той благодари и на немския министър на стопанската система и енергетиката, че спомага за правенето на съглашение.

Шефчович отхвърля да разкрие детайлностите за документа , като се базира на обстоятелството, че той към момента би трябвало да бъде утвърден в Москва и Киев .

Руският министър на енергетиката Александър Новак удостовери, че страните са подготвили обстоен план на протокол . Министърът на енергетиката и опазването на околната среда в Украйна Олексий Оржел се съгласи с него, който съобщи, че Русия и Украйна са " работили интензивно " по протокола .

Според Оржел, постигнатото съглашение доближава страните до окончателните съглашения . " Газпром " удостовери, че Москва и Киев не престават договарянията за газ в петък в Минск. Предвижда се съветската страна да бъде показана от ръководителя на компанията Алексей Милър.

Шефът на Националната банка на Украйна Яков Смоли съобщи, че възможното преустановяване на преноса на газ от Русия ще се отрази отрицателно на стопанската система на страната.

Той сложи казуса с газа наедно с такива закани като усилването на комерсиалните войни и изострянето на спора в Донбас.
 Украйна и Русия реализираха предварителна сделка за преноса на газ
Украйна и Русия реализираха предварителна сделка за преноса на газ

Обсъжданията не престават

Русия и Украйна организираха договаряния за преноса на газ в четвъртък в Берлин. На срещата участваха и представители на Европейската комисия и Германия.

Москва в последните си тристранни съвещания с присъединяване на Европейска комисия през октомври предложения Киев да подписа пакетно съглашение за решение на казуса с преноса .

То включваше отменяне на искове в интернационален арбитраж и преустановяване на всички правосъдни производства .

Настоящият контракт за пренос на газ сред Русия и Украйна изтича в края на тази година . От ноември 2015 година Киев не купува непосредствено съветски газ, употребявайки противоположната верига за доставка от Европа.
 Германия: Съединени американски щати да не се меси в газовия спор на Украйна и Русия
Германия: Съединени американски щати да не се меси в газовия спор на Украйна и Русия

Искането е на политик от Алтернатива за Германия

По информация на ТАСС, през днешния ден в Санкт Петербург , първият вицепремиер и министър на финансите на Русия Антон Силуанов се среща с водача на украинската партия " Опозиционна платформа - За живота " Виктор Медведчук .

Путин се причислява към диалога им .

" Ще се стремим към това , само че те (условията на съглашението за газ) би трябвало да бъдат взаимно допустими, без да основават опасности за двете страни ", изяснява съветският президент.

По-рано Путин, отговаряйки на въпроси по време на годишна конференция , разяснява обстановката с преноса на газ през Украйна.

Той акцентира, че макар построяването на нови инфраструктурни уреди, Русия има намерение да поддържа транзи т.
 Украйна и Русия удовлетворени от диалозите на Нормандската четворка
Украйна и Русия удовлетворени от диалозите на Нормандската четворка

Руският президент Владимир Путин и украинският президент Владимир Зеленски се срещнаха за първи път в понеделник

Едно от изискванията на пакетно газово съглашение сред Русия и Украйна е разискването на заплащането от " Газпром " на към 3 милиарда $ на украинската страна по решение на Стокхолмския арбитраж.

" Плащането на Газпром от към 3 милиарда $ по решение на Стокхолмския арбитраж може да стане част от пакетно съглашение за газ с Украйна. Продължаването на договарянията по целия набор от въпроси е планувано за през днешния ден в Минск ", разяснява представител на съветската делегация.

Путин разяснява през вчерашния ден арбитражното решение , припомняйки, че Украйна има подобен дълг към Русия за еврооблигации на стойност 3 милиарда $ .

" Част от съветските аварийни фондове от Националния фонд за благосъстояние са вложени в украински скъпи бумаги на стойност 3 милиарда $. В Лондон към този момент има правосъдно решение по този въпрос, то не се ползва ", изяснява президентът.

Путин отбелязва, че Русия е подготвена да търси решение на украинския въпрос с газа , който е допустим за всички, макар че решението на Стокхолмския арбитраж по разногласието сред " Газпром " и " Нафтогаз Украйна " е с " политически темперамент ".
 Съединени американски щати не може да попречи на
Съединени американски щати не може да попречи на " Северен поток 2 ", само че може на други съветски планове

Германия ревизира въздействието на американските наказания за тръби в Дания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР