Русия трябва да премине към по-екологични енергийни източници по по-плавен

...
Русия трябва да премине към по-екологични енергийни източници по по-плавен
Коментари Харесай

Путин: Не ни трябва енергиен преход като в Европа - там е хаос и истерия

Русия би трябвало да премине към по-екологични енергийни източници по по-плавен и уравновесен метод, в сравнение с Европа. Това разгласи съветският президент Владимир Путин на среща с членове на държавното управление, предава EA Daily, представени от.

„ Виждате какво се случва в Европа: има нервност и някакво комплициране на пазарите. Защо? Тъй като никой не го приема съществено, някой спекулира с проблемите на изменението на климата, някой подценява нещо, някой стартира да понижава вложенията в добивната индустрия.

Преходът би трябвало да е равномерен. И нашата страна има безусловно всяка опция да избегне сходни неточности “, сподели Владимир Путин по време на срещата. Президентът на Русия означи, че към този момент е ясно до какво водят избрани небалансирани решения, дисбалансирано развиване и внезапни разбърквания.

Следователно, счита съветският водач, не е належащо Русия да ползва сляпо общоприетите схеми за понижаване на излъчванията. „ Бих желал да обърна особено внимание на методите за понижаване на размера на... парникови газове. Тук има доста разновидности. Не е належащо сляпо да прилагаме общоприети схеми.

Нуждаем се от такива, чийто кумулативен стопански резултат за всеки понижен звук излъчвания ще бъде най-значим “, съобщи Путин пред членовете на съветското държавно управление. Според президента Русия би трябвало интензивно да развива към този момент съществуващия капацитет и да употребява конкурентните си преимущества.

„ Делът на силата от атомни електроцентрали, водноелектрически централи, вятърни и слънчеви електроцентрали у нас надвишава 37% и такива конкурентни софтуерни преимущества, несъмнено, би трябвало да се употребяват.

Трябва да се усили темпото на осъществяване на планове в нуклеарната енергетика, дейното да се развиват дребни водноелектрически централи, в този момент в света се разисква опцията за отливи и приливи, а ние имаме върху какво да работим, безусловно имаме конкурентни преимущества “, заключи съветският президент.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР